Implanted: een kijkje in de toekomst? Recensie:

Implanted vertelt het verhaal van een jonge vrouw die uit geldnood besluit om een experimentele chip in te laten brengen voor een farmaceutisch bedrijf. De chip kan de drager ervan tijdig waarschuwen voor een ziekte of andere aandoening en zo een passende actie voorstellen. Wanneer de chip de hoofdpersoon echter onder controle krijgt moet de vrouw vechten om te overleven.

De film is geregisseerd door Fabien Dufils en de hoofdrol is gespeeld door Michelle Girolami.

Na het lezen van de beschrijving van de film was ik zeer geïnteresseerd in het verhaal. Helaas wist de film mijn verwachting niet helemaal waar te maken. Toch biedt de film genoeg vermaak en geeft het stof tot nadenken.

Sciencefiction

Vrij snel nadat de film is gestart en het verhaal duidelijk is, gaat de chip tegen de hoofdpersoon in. Hier zat helaas weinig opbouw in en het motief van de chip blijft ook een beetje onduidelijk gedurende de film. De vrouw krijgt van de chip diverse opdrachten om mensen te vermoorden die met het farmaceutisch bedrijf te maken hebben. Buiten de hoofdrolspeelster krijgen we van geen enkel karakter ook maar een beetje achtergrond mee. Dit zorgt er dan ook voor dat de moorden geen enkele emotie bij de kijker oproept. Het idee van een chip die gezondheid bij mensen kan ‘lezen’ is een zeer reëel beeld dat in de nabije toekomst waarheid kan zijn. In de film heeft de chip een eigen agenda en dat is voor mij een beetje een gemiste kans. Zo is er geen overheid of andere organisatie die de mensen probeert te controleren door middel van een chip. Naar mijn mening had dit de film wat meer lading mee kunnen geven. Nu blijft het vooral een beetje sciencefiction.

Toch weet de film de kijker te boeien en is het een prima film om een keer te kijken. Dit komt mede door de muziekkeuze. De soundtrack is erg subtiel en weet de film bij tijden een sinistere sfeer mee te geven. Michelle Girolami steekt er qua acteerprestaties absoluut bovenuit en dat is ook prettig om te zien.

Sterren: 3 / 5

Implanted is nu te zien via Pathé Thuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Implanted: een kijkje in de toekomst? Recensie:”

  1. Klinkt een beetje als Venom, maar dan met een chip in plaats van een parasiet 🙂
    Het lijkt mij interessant genoeg om de DVD aan te schaffen als hij in de aanbieding bakken ligt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie