Ouderwetse college slasher? – Recensie: Initiation

Een universiteit in Whiton komt in de problemen wanneer een online spelletje voor een schandaal zorgt. Een steratleet wordt op de campus vermoord teruggevonden, waarna zijn zus Ellery op zoek gaat naar antwoorden. Intussen zet de gemaskerde dader zijn slachtpartij voort. De ene na de andere student wordt op gruwelijke wijze vermoord.

Initiation is geregisseerd en geschreven door John Berardo. De hoofdrollen zijn voor Isabella Gomez, Lindsay LaVanchy, Froy Gutierrez en Gattlin Griffith.

Na het zien van de trailer voor Initiation was ik toch wel enthousiast gemaakt voor de film. Helaas kwam ik bedrogen uit na het zien van de film..

Initiation ❗️ | Officiële Trailer | Nu in de bioscoop

Initiation voelt aan als een typische college slasher. We volgen twee studentenverenigingen op een Amerikaanse campus.
De opening van de film is niet bijzonder en ik vond het lastig om mijn gedachte bij de film te houden. De personages zijn vrij standaard en de acteerprestaties zijn ook zeer vlak. Je hoopt als kijker dat het verhaal snel wat vaart gaat krijgen maar dit blijft lange tijd uit. De eerste moord vindt plaats lange tijd nadat de film is begonnen en dit werkt niet als je de film als een tiener slasher wil verkopen.
Er wordt krampachtig een sfeer gecreëerd die spannend zou moeten zijn voor de situatie die zich afspeelt. Dit is echter absoluut niet het geval en als kijker voel je de ernst van de situatie totaal niet. De film had zich nog kunnen redden in de laatste act maar helaas weet ook die niet te overtuigen.


Het enige positieve dat ik kan melden is dat de film technisch mooi is gefilmd en het geheel er gelikt uitziet . Verder is het een wanhopige poging om mee te liften op de bekende succesvolle slashers in hetzelfde genre. En zo heel af en toe komt er dan ook een pareltje uit maar dat is dit zeker niet.
Het mag duidelijk zijn dat dit geen aanrader is van mijn kant.

Sterren: 1.5 / 5

Initiation is momenteel te zien in de bioscoop. Wie heeft de film al gezien? Wat vonden jullie ervan?

Interessant artikel?

1 gedachte over “Ouderwetse college slasher? – Recensie: Initiation”

  1. Ja, ik heb hem gezien en ben het helemaal eens met je recensie. Vlakke en af en toe zelfs saaie film. Heel raar einde ook. Nee, ik vond er ook niet veel aan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie