Recensie: Killing Car (Jean Rollin)

Een jonge Aziatische vrouw, “The Car Woman”, pleegt de ene na de andere moord. Bij ieder slachtoffer laat zij een klein speelgoedautootje achter. Ze steelt een Cadillac bij een autosloperij en doodt de eigenaar. Als diens vriendin haar achtervolgt, daarbij geholpen door een groep prostituees, doodt ze ze allemaal. Twee rechercheurs zijn haar inmiddels op het spoor. Via een kermisterrein, een beeldentuin en een boerderij, waar blijkt dat een hooivork ook wel praktisch kan zijn, komen we er in New York uiteindelijk achter wie het echte slachtoffer is.

Killing Car is een uitgave van een tv-film uit 1993, maar voelt aan als een film van nog eens twintig jaar ouder, typisch voor al het werk van Jean Rollin – die wilde persé de stijl van ’70 film behouden. Zijn films vallen meestal binnen het fantastische genre, Killing Car is een ‘wraakfilm’. de slachtoffers van hoofdrolspeelster Tiki Tsang begrijpen vaak pas op het laatste moment waaom ze dit lot ondergaan. Ook de kijker wordt lang in het ongewisse gelaten, de ontknoping is wat teleurstellend.

De film is in een week geschoten en is grotendeels geïmproviseerd, het acteerwerk en de specialeffects zijn van bedroevend niveau. Naarmate de film vordert en er meer slachtoffers vallen, ontstaat er wel enige spanning. Deze a-typische Jean Rollin-film zal zelfs bij de fans van de filmmaker geen hoge waarderingen ontvangen.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie