Recensie: La Morte Vivante (Jean Rollin, 1982)

La Morte Vivante (The Living Dead Girl) is opnieuw uitgebracht, dit keer al een 3-dvd editie. Eerder verschenen er al een zeer gelimiteerde en prijzige 3-dvd digipack en een single disc edition, komt Encore nu met een “normale” 3-dvd versie van La Morte Vivante (The Living Dead Girl). Nu kunnen horrorfans alsnog de complete 3-disc versie van deze film bemachtigen voor een lage prijs van 14,95.

Als er chemisch afval lekt in de grafkelder waar de recentelijk overleden Catherine ligt komt ze weer tot leven. Ze probeert te begrijpen wat er met haar is gebeurd en komt terug in haar ouderlijk huis, een kasteel waar ze herinneringen van haar jeugd vindt. Maar treft ze niet alleen herinneringen, ook de nog steeds rouwende vriendin en grote liefde Barbara is terug in het kasteel. Catherina heeft echter een onstilbare honger naar menselijk bloed.

La Morte Vivante is misschien wel de meest toegankelijke film van Rollin, al wil dit niet zeggen dat het een film voor iedereen geschikt is. Het is een trage, dromerige film met lange stille scenes waarin vrouwen door het Franse landschap of een kasteel dolen, en lijken sommige scenes ter plekke bedacht te zijn. Maar waar de andere films van Rollin soms toch beginnen te vervelen, doet deze dat niet. En waar zijn andere films vaak wat meer naar de erotiek neigen, is La Morte Vivante toch echt een horrorfilm, inclusief een aantal behoorlijk bloederige scenes. De special effects zijn op sommige momenten wel wat knullig, maar de finale mag er zijn.

Zoals gezegd zitten er drie schijfjes in deze release, de eerste met daarop de alleen film en trailers. De tweede disc is geheel gewijd aan de extra’s, waaronder een introductie door Jean Rollin (in nogal gebrekkig Engels en zonder ondertitels!), een drietal interessante interviews (samen ongeveer een uur), deleted scenes en audiocommentaar. De disc wordt afgesloten met een slideshow. De derde disc is een CD met daarop de sfeervolle soundtrack van de film.

Al met al een behoorlijk complete uitgave die iedereen met een voorliefde voor Europese horror toch eigenlijk wel in zijn collectie moet hebben.

Film: 3 sterren
Extra’s: 4 sterren

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: La Morte Vivante (Jean Rollin, 1982)”

  1. Hmmm Ik wil ze wel zien maar het lijken mij wel van die films die je 1 keer kijkt en daarna nooit meer. Hoewel.. 15 eurie is natuurlijks niets.. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie