Recensie: Lake Placid – The Final Chapter (Don Michael Paul, 2012)

lakeplacid4Na alle incidenten met de mensen verslindende krokodillen die plaatsvonden in de eerste drie films uit deze serie hebben de autoriteiten maar besloten een hek a la Jurassic Park om het gehele meer te bouwen (waarvan wij als kijkers overigens alleen maar de ingang te zien krijgen). Maar natuurlijk duurt het niet lang voordat er mensen toch aan de verkeerde kant van het hek belanden. Zo is daar een groepje jagers (aangevoerd door horror icoon Robert Englund) die graag wat DNA monsters van de uitzonderlijke krokodillensoort willen bemachtigen. En ook een schoolbus die een verkeerde afslag heeft genomen rijdt zo het territorium binnen. Hier gaat wel een wonderbaarlijke reeks van toevalligheden aan vooraf die alleen mogelijk zijn in een film als deze. Uiteraard duurt het niet lang voordat de groepen uitgedund worden door de hongerige monsters en kan de strijd om te overleven wederom beginnen.

Lake Placid: The Final Chapter is niet een film waar ik met veel verwachtingen naar uit keek. Want een 4e deel van een monsterfilm die zijn premiere beleefde op de Syfy channel doet mijn bloed niet echt sneller stromen. Ook de goedkoop ogende dvd cover helpt niet echt. Echter wel een cover die een film als Piranha 3D lijkt te beloven, en dat is dan wel weer een film die het  “nature attacks” op een goede, of in ieder geval leuke manier gebruikte. Maar Lake Placid: The Final Chapter is een film van een totaal ander kaliber, er wordt zo nu en dan wel geprobeerd wat humor te brengen door de acteurs wat one liners te laten afvuren maar deze falen stuk voor stuk. En werden er in Piranha 3D tientallen misschien wel honderden dames in bikini’s aangevallen, in LP:TFC zijn dat er vier! Niet dat een horrorfilm per se schaars geklede dames nodig heeft, maar deze had er zeker wel wat meer kunnen gebruiken om het geheel wat op te vrolijken.

Lake Placid: The Final Chapter - 2012Want LP:TFC is verder een behoorlijk standaard Syfy filmpje met dezelfde mankementen die we bij dit soort films bijna altijd wel kunnen opvoeren. Een flinterdun verhaal, amateuristische acteurs die vaak tenenkrommende teksten ten tonele brengen en de CGI monsters/dieren die er niet uitzien. Er is werkelijk niks dat deze film oven andere low budget monsterfilms doet uitkomen. Ook niet de rol van Robert Englund al is hij wel de beste acteur van de film, maar dat zegt eigenlijk ook weer genoeg.

Nu verkrijgbaar op DVD.

Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Lake Placid – The Final Chapter (Don Michael Paul, 2012)”

Plaats een reactie