Recensie: Lukt het American Hunt om jou de stuipen op het lijf te jagen?

American Hunt is een kleinschalige low-budget horrorfilm geschreven en geregisseerd door Aaron Mirtes. In deze film legt Mirtes de focus op intensiteit en minder op schrikmomenten. In hoeverre dit voor deze film gewerkt heeft, lees je hieronder.

American Hunt vertelt een verhaal over een groep vrienden die naar de boerderij van een vriend gaan om daar te gaan jagen. Wanneer ze gearriveerd zijn komen ze er al snel achter dat ze in de val zijn gelokt; hun vriend is niet van plan om op dieren te jagen maar op henzelf. In het verhaal van deze film volgen we zowel de jager Levi (Taylor Novak) en zijn psychopathische broer Memphis (Brad Belemijan) maar ook de gejaagden die deze nachtmerrie proberen te overleven.

Is het de jacht waard?

American Hunt heeft veel weg van andere jachtfilms zoals Ready or Not en The Hunt maar waar deze films enige diepgang hebben schiet American Hunt daarin tekort. Het verhaal is oppervlakkig, en waar er wel hints zijn naar meer diepgang wordt daar in de film zo weinig gebruik van gemaakt dat het niet iets toevoegt.

De film speelt zich ongeveer allemaal af in de schuur van de jagers en het bos er naast. Wat de film leuk gedaan heeft is dat het de kijker duidelijk gemaakt wordt dat het haast niet mogelijk is om van dit bos weg te komen. De personages in de film zijn hiermee compleet geïsoleerd buiten dat ze elkaar hebben. Dit zou goed kunnen werken om de sfeer van de film intens te maken, maar dit lukt niet doordat de personages zich vaak niet realistisch gedragen. Zo zijn er diverse keuzes die zelfs voor horrorclichés dubieus zijn.

Een aantal acteur doet wel flink zijn best om de personages leuk neer te zetten. Brad Belemijan zet de rol van Memphis als een grappige, gestoorde vijand leuk neer en draagt hij met zijn acteerwerk een groot deel van de film. Een andere goede acteur is Taylor Novak in de rol als jager Levi een interessante sociopaat speelt, die duidelijk ervaren is met de jacht. Verder is ook de rol van Kimberly goed gespeeld door Lacy Hartselle en zet ze een vechter neer die nog wel eens een diepere aard zou kunnen hebben dan dat mensen hadden verwacht.

Conclusie

American Hunt is uiteindelijk een prima horrorfilm, verwacht echter niet dat je constant op het puntje van je stoel zit. Als je even je hersenen wilt uitzetten en gewoon simpel vermaakt zoekt, dan is dit zeker een prima keuze. Wil je meer diepgang, dan kun je deze film overslaan.

Sterren: 2.5 / 5

American Hunt is momenteel te zien op Pathé thuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie