Recensie: The Last Days (David Pastor/Àlex Pastor)

the-last-days-dvd
The Last Days, of eigenlijk Los Últimos Días zoals de Spaanse film in zijn land van herkomst heet, is sciencefiction/thriller die op een bijzondere manier een behoorlijk mooi beeld geeft van een apocalyptische samenleving. Een wereld die eigenlijk dicht tegen de sferen van de game Last of Us aan zit.

Geen monsters of andere visueel afschrikwekkende taferelen in deze Spaanse apocalyps, in The Last Days heerst er een virus dat kan worden omschreven als een extreme vorm van pleinvrees; ieder besmet mens dat naar buiten loopt zal na een korte epileptische paniekaanval sterven.

Binnenblijven is dus van levensbelang in The Last Days, de film die begint rond de uitbraak en speelt zich af rond Marc (Quim Gutiérrez) die als programmeur werkt bij een bedrijf waar net hevig wordt gereorganiseerd. Als het virus eenmaal wijdverspreid is en hij zijn kantoor niet meer uit kan, sluit hij een deal met Enrique (José Coronado); de man die hem wil wegbezuinigen om zich te kunnen herenigen met zijn vriendin.

Wat volgt is een fantastisch op karakters gedreven verhaal in de metrotunnels en riolen van Madrid. Het gebrek aan monsters/zombies wordt heerlijk ingevuld door de resultaten van de menselijke beschaving. Of eigenlijk het wegvallen van de beschaving. De regisseurs hadden wel iets meer kunnen spelen door het toevoegen van claustrofobische momenten in de ondergrondse wereld.

Spannend, humoristisch, goed geacteerd en het einde is mooi, misschien iets te zoetsappig Een dikke kijktip dus!

The Last Days is nu te koop op DVD, kijk de trailer:

Een mysterieuze epidemie gijzelt de wereld. Mensen zijn gedwongen zich binnenshuis op te sluiten, zij die buitenkomen vallen ten prooi aan een dodelijke vorm van agorafobie. Terwijl Barcelona overheerst wordt door sociale wanorde en vervalt in totale chaos, probeert Matthew zich te herenigen met zijn vrouw en ongeboren kind, zonder ook maar een voet buiten te zetten…

Sterren: 4.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie