Het masker van de waarheid – Recensie: Masquerade

De film Masquerade vertelt het verhaal over de elfjarige Casey die doordat haar ouders naar een belangrijk kunst evenement zijn gegaan met haar oppas de avond samen besteed. Wat begint als een rustige avond wordt al snel een nachtmerrie wanneer bij haar thuis wordt ingebroken door een groep gemaskerde mensen die erop uit zijn om de kunstwerken van haar ouders te stelen.

De rol van Casey wordt gespeeld door de veertienjarige Alyvia Alyn Lind. Hoewel Alyvia Alyn nog erg jong is heeft zij al aardig wat ervaring in de horrorscene, zo speelde ze één van de hoofdrollen in de nieuwe Chucky-serie. Hoewel ze hard werkt om de rol goed neer te zetten biedt de de film biedt haar weinig materiaal om een personage waar ze echt een goede invulling aan kan geven. Door de gebeurtenissen in het verhaal van de film zie je haar voornamelijk huilend en angstig. Haar personage mist diepgang en dat zorgt ervoor dat we Casey niet leren kennen. De andere hoofdrol Rose, wordt gespeeld door de steeds populairder wordende actrice Bella Thorne. Bella Thorne laat in Rose een slimme, sympathieke vrouw zien die ook een duistere, geheimzinnige, kant heeft.

Masquerade - Pathé Thuis

Masquerade plaatst zich door middel van dit verhaal in het bekende genre van inbraak horrorfilms waarin zich klassiekers bevinden als Better Watch out, The strangers en Don’t Breathe Deze films kenmerken zich doordat ze intense scenes hebben waarin, met een vleugje sadisme, in deze soort films worden de personages door de inbrekers vaak door een helse marteling gezet waarin de kijker meeleeft met de personages. Een ander kenmerk van dit soort films is dat ze vaak gepaard gaan met onverwachte wendingen waardoor de kijker op het puntje van zijn stoel wordt gehouden.

Wat schuilt achter het masker van de film?

Al hoewel Masquerade zeker een paar intense scenes bevat schiet de film tekort in het geven van goede wendingen ondanks dat de film hier een poging naartoe doet. Dit komt door een aantal redenen. Ten eerste zijn de wendingen voorspelbaar op een niveau waarvan de kijker zich haast verbaasd dat dit een wending was en ten tweede worden bepaalde onthullingen pas heel erg laat in de film geplaatst waardoor het verhaal van de film zijn impact mist.

Wat overblijft in Masquerade is een film die de kijker wat intense scenes kan bieden maar een verhaal heeft dat over de hele linie te zwak was om deze scenes nog de nodige impact te geven. De film heeft zeker goede aspecten qua acteerwerk en camerawerk maar deze aspecten hebben niet het verhaal die hun terecht doet De film kijkt makkelijk weg, maar dit komt komt ook doordat de film maar een klein uurtje duurt. Als de film een half uur langer was geweest zodat het verhaal meer terecht werd gedaan en als de film op sommige punten meer aandacht had gekregen dan had een dit film kunnen zijn die veel sterker had kunnen zijn dat dat die nu is.

Sterren: 2.5 / 5

Masquerade is nu te zien bij Pathé Thuis

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie