Monster van een film – Recensie: Monsters of War

Een mysterieuze kracht is wakker geworden waardoor gigantische monsters nu het lot van de aarde veranderen. Een groep vreemdelingen moet samenwerken voordat prehistorische monsters en andere dodelijke wezens de wereld overnemen.

Monsters of War is geregisseerd door Jack Peter Mundy en in de hoofrollen spelen Chelsea Greenwood, Sofia Lacey en Chrissie Wunna.

Zonder enige voorkennis ben ik de film gaan kijken maar het heeft mij grote moeite gekost om het tot het einde vol te houden. Vanaf de start van de film voelt het allemaal al als een goedkope productie.
Een moeder is met tweede kinderen op de vlucht wanneer het noodlot toe slaat. Er zijn allemaal prehistorische beesten uit de grond gekomen om de aarde te claimen. Zodra de moeder en kinderen een hostel bereiken, volgt samen met een andere groep overlevenden een oninteressante overlevingstocht.

Beestachtige CGI

De prehistorische beesten zijn een mix van dinosauriërs en beesten uit de verbeelding. Zodra het eerste beest in beeld verschijnt valt meteen de bizar slechte CGI op. De beesten en het bloed dat volgt na een aanval is zó slecht. Het is door middel van een overlay in beeld gebracht waarbij de effecten uit een jaren 90 computerspel lijken te komen.
Als kijker raak je hier helemaal door geobsedeerd en voel je totaal geen spanning meer.

Naast de vreselijke CGI is het acteerwerk ook belabberd. Dialogen worden voorgedragen alsof het rechtstreeks van een autocue komt. Nu zijn kinderen in veel films niet de beste acteurs en is het altijd afwachten hoe het uitpakt. Echter de kind acteurs in deze film spannen de kroon met een uitermate zwakke prestatie. Werkelijk niets van drama of spanning komt over van de acteurs naar de kijker. En om het geheel dan nog erger te maken is op de achtergrond steeds weer hetzelfde irritante dramatische muziekje te horen.

Deze film is absoluut geen aanrader van mijn kant en mocht je je hier toch aan wagen. Je bent gewaarschuwd.

Monsters Of War | Official Trailer | Horror Brains
Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Monster van een film – Recensie: Monsters of War”

   • Ja ik blijf erbij om de absolute ondergrens niet te behandelen hoor 😋
    mee worden toch ook films uitgebracht die lijken op blockbusters in de hoop dat mensen ze per ongeluk bekijken via een betaalde verbinding. Zelfs de naam van de regisseur lijkt hier een beetje misbruik van te maken 😜

    Beantwoorden
    • Ah, je bedoeld de zogenaamde Mockbusters. The Asylum is daar een meester in. Met inderdaad titels die heel erg lijken op die van blockbusters. En soms hebben ze een verrassende hit, zoals Sharknado.
     Zoals ik al zei is er een doelgroep voor bijna alles en deze films mag ik echt graag kijken. Meestal zijn ze gewoon enorm grappig en ze nemen zichzelf nooit zo serieus.

     Beantwoorden
 1. Er is een doelgroep voor bijna alles. Ik ben juist fan van dit soort monstruositeiten. “Troll 2” en “Plan 9 from Outer Space” behoren tot mijn favorieten. En sommige van de op deze site besproken “vreselijke” films vind ik juist erg amusant.
  Neem “The Devil’s Restaurant”. Die film had ik waarschijnlijk nooit zelf gevonden. Maar dankzij de 1,5 ster recensie van Kristel heb ik hem toch gekocht en ik vond hem ontzettend grappig. Hetzelfde geldt voor “Tonight She Comes” die Frank met enige moeite 2 sterren gaf (en nee, dat is geen porno film :-D)

  En soms ben ik blij met de waarschuwing die gegeven wordt. Zoals in dit geval. Dit lijkt, op basis van de trailer, inderdaad niet echt het aankijken waard. Maar mocht ik hem per ongeluk toch eens ergens tegenkomen… wie weet 🙂
  Ik zeg, laat maar komen dit soort recensies. Als een Nachtvlinder hem toch al heeft gekeken, dan kan er net zo goed iets over geschreven worden, toch?

  Beantwoorden
  • Misschien heb je we gelijk en is de lijn tussen een culthit en trash gewoon heel dun. Het enige verschil is dat trash meestal meteen trash is en een culthit enige tijd nodig heeft.
   ik wacht nog even op de recensie van vhs99 🙃

   Beantwoorden

Plaats een reactie