Recensie: Morgan (Luke Scott, 2016)


Hoe exited was ik toen ik de eerste trailer van Morgan zag. Teleurgesteld ook toen bleek dat de film de Nederlandse bioscopen over ging slaan. Bijna was ik de titel vergeten, maar sinds deze week is Morgan te koop op BD en DVD.

Luke Scott, zoon van Ridley Scott, levert hiermee zijn eerste speelfilm af. Hoewel het verhaal misschien niet volledig origineel is en je bepaalde plotwendingen kan raden, is de inleiding intrigerend en goed opgezet. Dit wordt ondersteund door het sterke acteerwerk van de vrouwen Anya Taylor-Joy (Morgan), Kate Mara (Lee Weathers) en Rose Leslie (Amy).

Halverwege verliest het verhaal wat kracht als het tempo omhoog moet gaan en zo naar een licht voorspelbaar einde toe moet werken. Of dit ligt aan het script van Seth W. Owen of toch de keuzes van regisseur Luke Scott is moeilijk te bepalen, maar het verhaal meer tijd gunnen was denk ik iets beter geweest.

Morgan | Officiële HD Trailer 2 | Ondertiteld

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Dat maakt gelukkig van Morgan geen slechte film. De kwaliteit is in orde en ook de extra’s op de DVD en Blu-ray maken veel goed. Deleted Scenes en Audiocommentaar zijn redelijk standaard toevoegingen, maar Modified Organism: The Science Behind Morgan geeft een interessante wetenschappelijke kijk op gemodificeerde organismes in de realiteit. Daarnaast is ook de eerste korte film van Luke Scott, Loom uit 2012, op de BD/DVD te vinden.

13 Reacties
 1. Rob zegt

  Ik heb hem op mijn verlanglijstje gezet. Lijkt zo in eerste instantie (obv de trailer) wel wat op Lucy (van Luc Besson) en Splice. Maar het ziet er veelbelovend uit.

 2. Nicole zegt

  Ik kan niet wachten !

 3. wilmsen anita zegt

  ik wil de film graag zien

 4. Aniek zegt

  Ik loot ook graag mee.

 5. Jan zegt

  Ik waag graag een kansje.

 6. van erum maria louisa zegt

  ik doe zeer graag mee

 7. Margret zegt

  Ik doe graag mee!

 8. Anneliese de Waal zegt

  Ik ben erg benieuwd naar de film, zou de film graag willen zien !!.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 9. Herman zegt

  Ik doe graag mee.

 10. Willemijn zegt

  Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

 11. rene zegt

  Toen ik hoorde dat deze film niet de Nederlandse bioscopen zou aandoen was ik stomverbaasd.
  Deze spannende futiristche thriller behoort absoluut een plaats te krijgen in de filmtheaters.
  Ijzersterke cast, mooi camerawerk en een origineel plot.

 12. wilmsen anita zegt

  ik doe mee

 13. Peggy Elizen zegt

  Deze lijkt me super spannend, ik doe graag mee.

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recensie: Morgan (Luke Scott, 2016)

13