Recensie: Needle (John V. Soto, 2010)

In Needle erft Marcus een mysterieuze antieke kist waarvan niemand weet wat het precies is. En nog voordat Marcus en zijn vrienden kunnen uitpluizen wat de kist nu precies is, is hij alweer verdwenen. Niet lang daarna sterven de vrienden van Marcus één voor één een gruwelijke dood. De kist blijkt een soort van voodoo mechanisme waarmee de gebruiker wraak kan nemen, maar wie gebruikt hem en waarom?

Needle (op zich een rare naam voor een film waar naalden maar een hele kleine rol spelen) gebruikt allemaal goede ideeën voor een horrorfilm, een mysterieuze antieke kist die je uiteraard gelijk aan Hellraiser doet denken en voodoo doet het ook altijd wel goed.

Alleen wordt er erg weinig gedaan met deze ideeën zodat er eigenlijk alleen een, nogal matige, tienerslasher overblijft. Niet goed maar ook niet verschrikkelijk slecht. Nergens echt spannend en slechts in één scene echt bloederig. Het acteren is allemaal wat plat en alleen Michael Dorman springt eruit, helaas wel in negatieve zin want de man speelt de broer van Marcus alsof hij nodig toe is aan een nieuwe shot van wat voor drugs dan ook.

De blu-ray van eOne ziet er goed uit en de 5.1 DTS-HD Master audio track klinkt goed. Maar daarmee moeten we het ook doen want er staat geen enkele extra op de schijf, zelfs een menu was blijkbaar te veel werk.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Needle (John V. Soto, 2010)”

Plaats een reactie