Recensie: Nerdy Prudes Must Die – je middelbare schooltijd, een echte nachtmerrie

Nerdy Prudes Must Die
Nerdy Prudes Must Die

Wat is Starkid producties?

Nerdy Prudes Must Die is de nieuwe musical van StarKid Productions. Starkid is een theaterbedrijf die bekendheid heeft geworven door een divers aanbod van musicals te ontwikkelen. Ze plaatsen deze musicals vervolgens na een periode gratis op Youtube. De musicals van StarKid Productions zijn vaak kenmerkend door hun comedy en originele invalshoeken. De bekendste musical van hen is waarschijnlijk A Very Potter Musical van 13 jaar geleden. Deze musical is een satirische kijk op de Harry Potter-serie.

Een paar jaar geleden begon Starkid Productions met een nieuwe serie getiteld Hatchetfield. Deze serie vond zijn unieke vorm middels diverse komische horrormusicals. De verhalen van deze musicals vinden zich allemaal plaats in een dorpje genaamd Hatchetfield. Het eerste deel van deze serie was The Guy Who Didn’t Like Musicals. Deze musical vertelt het verhaal van Paul. Paul is een doodnormale man met een afkeer voor musicals die op een dag wakker wordt in een wereld waarin een parasitische soort zich verspreidt onder mensen en hen nummers laat zingen alsof ze in een musical zitten.

Gezellig dorpje
Gezellig dorpje

Nerdy Prudes Must Die; een komische maar emotionele kijk op de middelbare school

Het nieuwste deel in deze Hatchefield serie is Nerdy Prudes Must Die. Deze slasher/komedie presenteert de kijker een verhaal over een groep nerds waaronder hoofdpersonage Peter Spankoffski (Joey Richter). Peter Spankoffski begint een relatie te ontwikkelen met een populaire meid op school, Stephanie Lauter (Mariah Rose Faith). Max Jagerman (Will Branner), de leider van de lokale groep pestkoppen, waardeert deze ontwikkeling niet. Jagerman heeft namelijk door dat de middelbare school waarschijnlijk het hoogtepunt van zijn leven is. Om die reden wil hij de hiërarchie tussen groepen in stand houden. Voor hem betekent dit dat een relatie tussen een nerd en populair meisje compleet uit de orde is.

Na een incident komt een meisje op school, Grace Chastity (Angela Giarratana) op een idee. Als zij wraak nemen op de pestkop dan verliest deze hiermee gelijk zijn autoriteit. Helaas gaat dit voor de hoofdpersonages helemaal mis. Het gaat zelfs zo fout, dat ze per ongeluk een eeuwenoud ritueel activeren. Door dit ritueel wordt er een geest wakker gemaakt die niks liever wil dan het doden van deze nerds. Het vertelt zo een grappig spannend verhaal. Het nadeel van de musical is dat het verhaal geen goed gebruik maakt van de tijd. Het begint langzaam en vergeet sommige personages diepgang te geven, waardoor hun dood weinig effect heeft. Wanneer het eenmaal op gang is, biedt het daarentegen een superleuk avontuur.

De nerds
De nerds

Nerdy Prudes Must Die is een hele grappige musical met ook zeker emotionele momenten. Het thema van mensen op de middelbare school in kaders plaatsen wordt op Amerikaanse wijze getoond. Natuurlijk is dit ook een thema die universeel relevant is. De komedie van Nerdy Prudes Must Die is zoals de titel al waarschijnlijk aangeeft, lekker overdreven. De acteurs spelen de komedie goed op en creëren beide een satire van de middelbare school maar ook geven ze een kijk naar de stress en de onzekerheid die bij deze periode in het leven komt kijken.

Kijken of overslaan?

Op het moment van schrijven is deze musical net klaar met zijn voorstelling in het theater. Mocht je door deze recensie enthousiast zijn geworden, dan is er goed nieuws. Binnenkort is deze musical net zoals de vorige Starkid-musicals gratis op hun Youtube-account te bekijken. Mocht je in de tussentijd eerst willen kijken naar een eerdere productie dan is dit zeker aanbevolen. Starkid heeft wel altijd een eigenzinnige stijl dus het is zeker aan te raden om te kijken of deze ook bij jou aansluit.

The Guy Who Didn't Like Musicals
The Guy Who Didn’t Like Musicals
Sterren: 4.0 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Nerdy Prudes Must Die – je middelbare schooltijd, een echte nachtmerrie”

Plaats een reactie