App-recensie: Night Terrors – The Beginning

Ik mag wel een horrorfan zijn, ik moet altijd even moed verzamelen als ik er direct mee te maken krijgen. Zoals in games. En dus uiteraard ook in deze augmented reality horrorgame app Night Terrors; The Beginning van Novum Analytics.

nightterrorsDe “Pokemon Go” voor horrorliefhebbers, wordt het al genoemd. Met je telefoon in je hand en koptelefoon op je hoofd dwaal je door je donkere huis op zoek naar monsters. Via je koptelefoon luister je naar frequenties. Zonder hoor je niet veel, dus een koptelefoon of oordopjes moet je wel bij de hand hebben.

Hoe luider de frequentie, hoe dichter je bij het monster bent. Het gepiep van de frequentie wordt ook nog vergezeld met andere geluiden als mysterieus gebonk, het blaffen van een hond en het onweer wist me wel te verrassen tijdens een heldere avond. Dat het beeld op je telefoon soms ook storingen toont weet je ook goed zenuwachtig te maken.

En dan kom je op een punt waar de frequentie helemaal op tilt slaat. En dan sta je ook nog voor een gesloten deur.
nightterrors3
Ik wil niet meer prijsgeven, maar het spel had me een paar keer goed te pakken. Ik ben al blij dat ik mijn telefoon niet tegen de muur heb gegooid van schrik.

Het gaf me zeker de spanning en hartkloppingen om zo in het donker in je eigen huis te wandelen met alleen je telefoon in je hand. En mijn huis heeft, denk ik, een gemiddelde grootte. Moet je je voorstellen als je dit speelt in een groter huis of verlaten kantoorgebouw. Ik denk dat in een kleiner huis je al snel bent uitgekeken.

Het spel kan alleen binnen worden gespeeld. Waarom Night Terrors niet buiten gespeeld kan worden, kan ik wel bedenken. Met alle commotie die Pokemon Go al heeft veroorzaakt, moet ik er niet aan denken wat het nieuws zal schrijven over mensen die buiten in het donker rondlopen met een koptelefoon op en af en toe een doodschreeuw uitslaken.

Maar binnen is het net zo leuk. Je wordt gewoon bang voor je eigen huis. Je zit in je eigen horror waar je niets meer kan vertrouwen. Kijk wel uit waar je loopt.

En dit is nog maar een demo. Ja, dit spel is een demo van een veel groter spel en eigenlijk maar een voorproefje. In het nog komende spel moet je een meisje zoeken die vast zit in een andere wereld in je eigen huis en moet je haar redden. Naar het schijnt gaat het volledige spel ook gebruik maken van sms’jes en telefoongesprekken die tijdens het spel krijgt.
https://www.youtube.com/watch?v=6ngTP4BPNJo

Deze demo is te koop voor €0,99, wat ik zelf iets aan de dure kant vind voor deze nog simpele en (te) korte demo. Vind je het te duur, dan kun je wachten tot het volle spel dat deze Halloween moet uitkomen. Het geeft zeker een unieke spelervaring.

Ik raad dit spel aan voor iedere horrorfan. Een gezellig avondje alleen in het donker en met alleen je telefoon ga op zoek naar de monsters die zich verstoppen in je huis en word je deel van je eigen horrorverhaal.

De app is te koop in the App Store en iTunes voor €0,99. Het spel kan gespeeld worden op de iPhone 5c / 5S / SE / 6 / 6+ / 6S / 6S+ / 7 / 7+ met iOS 9 en hoger. Novum Analytics is bezig om het spel ook verkrijgbaar te maken op Android en Windows telefoons.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie