Recensie: Overleef de nacht (Riley Sager)

Riley Sager schreef eerder De laatste meisjes, Mijn laatste leugen, Sluit alle deuren en Voor het donker thuis. Stuk voor stuk bestsellers. De laatste meisjes wordt momenteel verfilmd door Universal Pictures. Overleef de nacht is de nieuwste thriller van deze schrijver.

Verhaal

Studente Charlie Jordan stapt in de auto bij een wildvreemde Josh Baxter. Ze ontmoette hem bij het mededelingenbord op de campus. Charlie hing daar een briefje neer omdat ze een lift wilde naar Ohio. En Josh zocht iemand om de benzinekosten mee te delen.
Charlie rouwt nog altijd om haar beste vriendin, die het derde slachtoffer werd van de zogenaamde campusmoordenaar. Charlie wilt daarom graag naar huis en lift mee met Josh. Die zegt dat hij naar zijn zieke vader gaat om voor hem te zorgen.
Maar is Josh wel wie die zegt dat hij is? Is hij soms een koelbloedige moordenaar? De campusmoordenaar? Of is het allemaal de levendige fantasie van Charlie?

Wat ik er van vond:

Een heerlijke thriller! Spannend tot de laatste bladzijde!
Riley heeft een hele fijne en vooral beeldende schrijfstijl. Het is alsof er een film afspeelt. De karakters zijn goed geschetst en passen perfect in het verhaal.

Charlie nog altijd rouwend om haar beste vriendin, wat labiel met een nogal levendige fantasie. En Josh de vreemdeling die je doet twijfelen aan zijn intenties. Het verhaal blijft spannend en er gebeurt steeds wel wat om door te willen lezen. Je wordt ook steeds op het verkeerde spoor gezet, en soms denk je het te weten maar loopt het toch weer anders.

Ik vond vooral de hele setting van het boek leuk! 1991 nog geen mobiele telefoons en Nirvana-muziek. Het hele roadtrip-gevoel en de diner deed mij ook denken aan de film The Hitcher. De hele sfeer kwam terug bij mij.
En dan het einde met zo’n verassende plottwist! Ja, ik heb zeker genoten van deze thriller. Van mij hadden er nog meer gruwelijke scènes in gemogen, maar ik vind dit zeker een aanrader voor alle thrillerliefhebbers. En ik ga zeker meer van Riley lezen.

Sterren: 4 / 5

Overleef de nacht (Riley Sager) is nu verkrijgbaar bij de betere boekenhandel, Bol.com.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie