Recensie: Piranha 3DD (John Gulager, 2012)

Het kon natuurlijk niet uitblijven, een vervolg op de amusante en bloederige Piranha 3D. Met de redelijk voor-de-hand-liggende titel Piranha 3DD maakte John Gulager (Feast 1 t/m 3) het vervolg dat onlangs op DVD uitkwam.

3DD gaat verder na het bloedbad van het eerste deel, Lake Victoria is verlaten en de rust lijkt wedergekeerd. Als niet veel verder een nieuw waterpark wordt geopend weten we dat dit niet goed kan gaan. Als de eigenaar dan ook nog vertelt dat hij het water pompt uit een groot ondergronds meer is echt wachten geblazen wanneer de Piranha’s zullen gaan toeslaan.

Het idee van Piranha’s in een groot waterpretpark is natuurlijk perfect. Dit lijkt opnieuw een geweldig bloedfestijn te worden, maar helaas is de uitwerking een stuk minder. De film stelt eigenlijk op alle vlakken teleur. De hoofdrolspelers zijn zwak, Danielle Panabaker (The Crazies, The Ward) is leuk om naar te kijken, maar een hoofdrol is nog te hoog gegrepen. De personages zijn overigens ook niet goed uitgewerkt, dat maakt het ook lastig acteren. Christopher Lloyd keert wel terug als Mr. Goodman, maar zijn screentime is te kort om iets extra’s te geven aan zijn rol. Wie eigenlijk de film nog een beetje redt is David Hasselhoff die zichzelf absoluut niet serieus neemt en daardoor erg vermakelijk is.

Met de special effects zit het wel goed, maar als eindelijk het bloedfestijn gaat beginnen is het ook in no-time weer afgelopen. De mensen redden zich allemaal vrij gemakkelijk uit het zwembad en op een enkel afgerukt ledemaat na zien we weinig gore. Dat te denken dat de maker van drie Feast-films achter de regie zat stelt dat wel teleur.

pitanha-3dd22Piranha 3DD is een vermakelijke film maar die het absoluut niet kan opboksen tegen het eerste deel. Overigens adviseren we om ergens de Unrated-versie te importeren, in deze Nederlandse release is behoorlijk wat gesneden in bloot en gore.

Piranha 3DD is nu verkrijgbaar op DVD

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Piranha 3DD (John Gulager, 2012)”

  1. goeie review! Inderdaad is het hoogtepunt Hasselhof 😀 en ook ik had eigenlijk net zo’n slachtfestijn als piranha 3d verwacht. Jammer.

    Ik heb em in de bios hier gezien, dus ik zal nog eens op zoek gaan naar de unrated import versie 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie