Recensie: Prisoners of the Ghostland (Sion Sono, 2021)

Prisoners of the Ghostland volgt het verhaal van een crimineel (Nicolas Cage) die noodgedwongen op zoek moet naar de verdwenen kleindochter (Sofia Boutella) van de gouverneur (Bill Moseley). Slaagt hij niet in deze missie dan zal hij opgeblazen worden door granaten die op zijn lichaam zijn bevestigd. De film is geregisseerd door Sion Sono en inmiddels te bekijken via Pathé Thuis.

Nicolas Cage heeft de afgelopen jaren een enorme status als cultfiguur bereikt door in de meest bizarre films te spelen. Niet allemaal zijn ze even geslaagd. Hoewel deze film al vrij bizar is zou een beetje meer ‘Cage rage’ de film alleen maar goed doen.

Prisoners of the Ghostland is een ontzettende trippy film die een mengeling is geworden van een western, actie en post-apocalyptische fantasie. Het doet op momenten erg denken aan een Mad Max-film.
Het verhaal komt vrij rap op gang, halverwege zakt het behoorlijk in en volgt de ene wazige scène de ander op. Zodra de film richting het einde werkt is het dan ook hopen op een ontzettend spetterende climax. Deze blijft helaas uit.

Prisoners of the Ghostland - Official Trailer (2021) Nicolas Cage, Nick Cassavetes

Het voelt dan ook een beetje als een gemiste kans want de regisseur weet best een mooie sfeer te creëren die aanvoelt als een mysterieuze, vreemde western met spookelementen. De sets zien er vaak schitterend uit en het visuele aspect qua kleur is ook prima. Bill Moseley zet een prettig gestoord karakter neer die perfect in het geheel past. Doordat de actiescènes vrij saai in beeld zijn gebracht mist het impact en voelt het allemaal wat tam aan.  

Hoewel de film dus al behoorlijk over de top is qua verhaal, mist het nét een beetje meer gekkigheid van Cage en overdreven actie. Bij een film die zichzelf totaal niet serieus neemt zou dit perfect zijn. Ondanks dit alles kijk ik weer ontzettend uit naar de volgende cultfilm van Nicolas Cage. Deze gaat er vast en zeker komen en ik zit er dan weer klaar voor.

Sterren: 2.5 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie