Comicrecensie: Rat God (Richard Corben)

ratgodTwee indianen, een broer en een zus, zijn op de vlucht voor krijgers. Maar de broer wordt gegrepen en de zus moet alleen verder.
Ondertussen is Clark Elwood op zoek naar Lame Dog, schijnbaar een klein plaatsje. Hij is op zoek naar een jonge vrouw, Kito Hontz, op wie hij verliefd was en die nu verdwenen is. Lame Dog, haar geboorteplaats, is de enige connectie die hij heeft om haar terug te vinden.
Na een moeilijke en gevaarlijke reis weet Clark Lame Dog te vinden en ontmoet vreemde mensen, die hem zeggen weg te gaan voor het donker wordt en de begraafplaats te vermijden, wat Clark uiteindelijk negeert.
Aangekomen op de begraafplaats, nog steeds zoekend naar Kito, stuit hij op een bizarre religieuze sekte.

Rat God is de laatste creatie van Eisner winnaar Richard Corben. Een vijfdelige serie geïnspireerd door de werken van Lovecraft en Indiaanse legendes. Normaal maakt Corben horror one-shots, maar voor dit verhaal wilde hij een serie maken, voor meer diepgang en voor een betere voortgang van het verhaal.

En daar is hij in geslaagd met Rat God. Het verhaal weet je te pakken en laat je doorlezen. Het is een verhaal waar je lekker de tijd voor moet nemen. Niet iets wat je snel tussendoor kunt lezen, zoals bij een one-shot.
De tekenstijl van Corben weet je weer niet te teleurstellen. De overdreven gelaatstrekken en gitzwarte schaduwen maken het al verontrustende verhaal nog enger en zal de horrorfan tevreden weten te stellen.
rat god 2
De editie die alle vijf delen samenvat bevat potloodschetsen van Corben tijdens het maken van Rat God en een kleine cartoon, die al eerder was gebruikt voor het programmaboekje van het H.P. Lovecraft Film Festival van 2014.

Rat God is een aanwinst voor iedere Corben fan en ook een mooie aanrader voor de doorsnee horrorfan. De strip bevat genoeg bloed en naakt. Rat God is uitgebracht door Dark Horse Comics.
ratgod03

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie