Recensie: Reverb (Eitan Arrusi, 2008)

Ik hou wel van Britse horrorfilms, ook fijn dat Hammer Films weer nieuw leven in geblazen is. Britse horror is meestal erg sfeervol, gotische stijl, oude kleine dorpjes in het platteland, Engeland is de perfecte lokatie voor een horrorfilm.

tCkvH
Reverb is een Britse film die al weer uit 2008 stamt, de film is nu pas op Bluray/DVD in Nederland verschenen. De cast bestaat uit Eva Birthistle (Wake Wood, The Children) en Leo Gregory (Perfect Creature).

‘Reverb’ betekent in het Nederlands ‘galm’ of ‘echo’ gecreëerd door geluidstechniek. Gregory en Brithistle huren ’s nachts een opnamestudio om zo kosten te besparen. Gregory is muzikant zonder inspiratie, maar moet voor een demo een track op nemen om zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Hij vindt in de studio een track die hem enorm fascineert. Als hij een deel van die track wil gebruiken voor zijn nieuwe song ontdekt hij samen met Birthistle een verborgen echo in het nummer die live vanuit dezelfde studio komt. Een duivelse kracht komt vrij die zorgt voor allerlei verschrikkelijke gebeurtenissen.

Helaas maakt Reverb mijn verwachtingen die ik vooraf had niet waard. Geen sfeervolle gotische horror. De film speelt zich vrijwel continue af in de opnamestudio, klinisch digitaal camerawerk wisselt zich af met obscure vage beelden wat de film niet bevorderd voor de sfeer.
Het verhaal springt nogal van hak op de tak waardoor er weinig spanning in komt. Het plot is erg voor de hand liggend en hebben we allemaal al eens eerder gezien. De film mist een spanningsboog en ook het slot is onbevredigend en lachwekkend. Gelukkig is Eva Birthistle leuk om naar te kijken en redt de film nog enigszins.

Als ik horror zit te kijken hoop als gorehound zijnde wel op wat bloederige scenes, niet dat een horror dit altijd nodig heeft hoor! Sfeer en spanning zijn bij mij het aller belangrijkste, maar gore staat wel op de tweede plek. Maar ook hier voldoet de film niet aan.

Reverb-002Jammer! De film heeft een goed conceptverhaal als basis en hierdoor had ik behoorlijke verwachtingen van Reverb. helaas heeft de filmmaker te weinig gedaan met het concept en een rommelige film afgeleverd. Reverb is absoluut geen slechte film maar hij mist gewoon de kritische punten die voor mij erg belangrijk zijn voor een goede horrorfilm. Hopelijk is deze film een leermoment geweest en neemt hij revenge met zijn volgende film. De potentie is er absoluut.

Reverb ligt vanaf nu in de winkels

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie