Recensie: R.I.P.D. (Robert Schwentke, 2013)

The Rest in Peace Department
The Rest in Peace Department

Voorjaar 2013 werd er in de bioscoop een fantastische trailer van een nieuwe actiekomedie met Ryan Reynolds en Jeff Bridges vertoond. De film, gebaseerd op een comic, ging over een politiekorps van dode agenten en zat klaarblijkelijk boordevol geweldige special effects. “Die moet ik zien!” dacht ik. Dus ik wachtte en ik wachtte, maar de zomer kwam en ging zonder deze geweldige film. Toen was er ineens een releasedatum; in oktober zou ik het spektakel in de bioscoop kunnen aanschouwen, maar de herfst kwam en ging… En ineens was daar R.I.P.D. op DVD en Blu-ray…

Als agent Nick Walker (Ryan Reynolds) wordt vermoord, belandt hij bij de R.I.P.D., de Rest in Peace Department. Samen met zijn partner, de negentiende-eeuwse sheriff Roy Pulsipher (Jeff Bridges), moet hij op ‘deado’s’ jagen, doden die op de aarde blijven hangen en daardoor letterlijk en figuurlijk de boel verzieken. Nick heeft echter nog wat boontjes te doppen met zijn moordenaar, en hoopt dat tussen de bedrijven door te kunnen doen, maar de twee zaken blijken meer met elkaar te maken te hebben dan hij kan vermoeden. De agenten van de Rest in Peace Department krijgen nog een harde dobber aan de deado’s.

Een Deado
Een Deado

R.I.P.D. is precies wat ik er na het zien van de trailer van verwacht had: ge-wel-dig! Het verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige Dark Horse comic van Peter M. Lenkov, zit goed in elkaar. Het heeft misschien niet veel diepgang, maar het bevat de nodige humor en actie. De regie is van de Duitse regisseur Robert Schwentke, die eerder o.a. Tattoo (2002), Flightplan (2005) en Red (2010) regisseerde. Het acteerwerk is prima, vooral Jeff Bridges is erg grappig. Naast Reynolds en Bridges zien we onder andere Kevin Bacon en Mary-Louise Parker. James Hong en badpakmodel Marissa Miller zijn hilarisch als de avatars van Nick en Roy. De special effects zijn super en er is gewoon lekker veel spektakel. Het enige wat ik echt jammer vind aan R.I.P.D. is dat ik hem niet in de bioscoop heb kunnen zien!!! Een dergelijke film moet je gewoon groot zien, niet op een klein k*tscherm. Helaas is die keuze ons ontnomen, maar voor je thuisbioscoop kun je in ieder geval nog kiezen tussen DVD en Blu-ray. (Ik zag de film op Blu-ray, dat is voor dit soort films toch mooier, daarbij biedt de Blu-ray allerlei leuke alternatieve scènes.)

Bloody Mary proefnotitie: Prime R.I.P.D.!
R.I.P.D. is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Ryan Reynolds als Nick Walker
Ryan Reynolds als Nick Walker
Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: R.I.P.D. (Robert Schwentke, 2013)”

Plaats een reactie