Recensie: Scream Queens seizoen 1

Scream Queens seizoen 1Scream Queens seizoen 2 is al een tijdje op Fox te zien als bij ons Seizoen 1 net op DVD wordt uitgebracht. De serie, bedacht dor Ryan Murphy (American Horror Story) neemt op een sarcastische en cynische manier het horrorgenre op de hak. Maar of dit een geslaagde zet is?

De serie gaat over een vrouwelijke studentenvereniging Kappa Kappa Tau met Chanel Oberlin (Emma Roberts, Scream 4, Nerve) als president van het dispuut. Als er in het nieuwe schooljaar wat leden bijkomen worden er vrij snel wat mensen op kampus vermoord. Heeft het temaken met deze nieuwe leden, of houdt decaan Munsch (een zwaar over the top geacteerde Jamie Lee Curtis) een aantal geheimen achter die al jaren in de doofpot worden gestopt?

Who done it?

De afleveringen gaan in een hoog tempo van de ene verdachte naar de andere. De serie heeft een hoog “who done it” niveau. Dit is gelijk het nadeel van de serie, want om dit 11 afleveringen continue vol te houden is een lange zit. Daarnaast neemt de serie zich nergens serieus. Het slapstick gehalte is hoog met diverse gruwelijke moorden die steeds lachwekkender worden. De killer in de serie, een man (of is het een vrouw?) in een duivels kostuum duikt overal en nergens op. Wetende we van Scream dat het waarschijnlijk 2 of misschien wel 3 killers rondzwerven op campus.

De makers proberen zo hard en zo veel mogelijk het horrorgenre te persifleren. Dit begon mij op een gegeven moment te erg te storen dat het me niet meer boeide wie de killers zijn en wie het uiteindelijk overleefd. De twist aan het eind komt dus ook niet als een verrassing en is nergens spannend. Zelfs eerder saai en achterhaald. Zonde! Zeker voor een serie met zo’n leuke cast. Vooral Roberts schittert in haar rol en speelt iedereen iedereen weg.

Conclusie

Voor de liefhebbers van het horrorcomedy genre is Scream Queens absoluut een must see. Maar verwacht geen spannende horrorslasher wat de serie in het begin doet vermoeden, dan kom je van een koude kermis thuis.
Scream Queens seizoen 1 is verkrijgbaar op DVD.

Sterren: 2.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie