Recensie: Seance (Simon Barrett)

Op een chique kostschool voor meisjes loopt een seance uit de hand en één van de meiden overlijdt aan de gevolgen hiervan. Wanneer kort hierna de jonge Camille zich aanmeldt op de school raakt ook zij betrokken bij de groep meiden. Samen proberen ze de overleden studente via een seance vragen te stellen over haar dood. Na deze mislukte seance vinden de studentes één voor één de dood en probeert Camille wanhopig in leven te blijven..

Seance is geregisseerd door Simon Barrett. Ook bekend als schrijver van de horrorfilms You’re Next en V/H/S. De hoofdrollen zijn voor Suki Waterhouse(Camille), Inanna Sarkis(Alice) en Madisen Beaty(Bethany).

Na het lezen van de beschrijving van de film was ik niet direct onder de indruk. Ik ben de film dus zonder het kijken van een trailer of andere voorkennis gaan kijken. Ik had weinig verwachtingen van de film maar ik moet zeggen dat ik zeer positief verrast was door het resultaat.

De film kent een uiterst spannend begin en daarmee word de toon voor de rest van de film gezet. De regisseur weet het verhaal mooi uit te smeren waardoor je gaandeweg steeds meer betrokken raakt met de hoofdpersonen. De setting van de film, een chique kostschool, is ook uitstekend voor dit verhaal en de hele atmosfeer die hier omheen is gecreëerd past perfect in het plaatje. De cinematografie is ook prima in orde. Het camerawerk is prettig om naar te kijken en weet de spanning op momenten goed op te voeren. De film kent een uiterst merkwaardige score. De score is af en toe vreemd en dromerig maar uiterst goed gekozen.

Wanneer de film richting het einde gaat voelt men al een beetje waar het verhaal naartoe gaat. Desondanks is de climax zeer vermakelijk en worden liefhebbers van bloed nog even op hun wenken bediend. Het acteerwerk had af en toe iets beter gekund maar dit is absoluut niet storend geweest.

Seance - OFFICIAL TRAILER

Ik ben misschien zo positief omdat ik de film zonder voorkennis gekeken heb en ik weinig verwachtingen had. Dat je niet naar een Oscar-nominatie zit te kijken mag duidelijk zijn maar ga deze film gewoon kijken op een ontspannen avond en misschien ben je dan wel net zo positief verrast als ik. De film is te zien op Pathé Thuis.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie