Recensie: Seven Psychopaths (2012)

Er zijn al veel films over psychopaten voorbij gekomen op De Nachtvlinders, maar deze film heeft horror, geen angst, geen schrikeffecten: Seven Psychopaths is een geweldig grappige zwarte misdaadkomedie.

Scenarioschrijver Marty worstelt met zijn nieuwe script ‘Seven Psychopaths’, het enige wat hij nodig heeft is een beetje inspiratie. Marty doet alles voor een goed verhaal en raakt betrokken bij de criminele dognapping activiteiten van zijn beste vriend Billy en zijn partner in crime Hans. Alles loopt uit de hand wanneer de dognappers de geliefde hond van de psychopathische gangster Charlie ontvoeren. Marty heeft uiteindelijk genoeg inspiratie voor zijn script, maar of hij het nog na kan vertellen…

Waarom je deze film toch zou kunnen kijken? Horrorliefhebbers kijken niet alleen horror, dat weet iedereen. Deze film is dan een welkome afwisseling. Seven Psychopaths is geen thriller, maar een misdaadfilm. Gekke moorden, veel geweld en heel veel humor.

De verhaallijn is soms ietwat vaag, maar over het algemeen humoristisch, eigenlijk is dat de hoofd rode draad, humor. Er zit niet echt heel veel diepgang in en sommige stukken zijn voorspelbaar. Op de diepgang in de personages kan je heel veel aanmerken, maar voor een misdaadkomedie zit er nog behoorlijk wat groei in de personages. Toch is de film in zijn geheel redelijk voorspelbaar en vooral heel grappig.

Seven Psychopaths trailer NL

Dus wil je eens wat anders dan horror? Zin om eens goed te lachen om een stel psychopaten? Dan zit je met deze misdaadkomedie gegarandeerd goed. Seven Psychopaths is nu te koop op dvd en blu-ray.

Sterren: 3.5 / 5

Kim Raven

Met een liefde voor alles wat eng is, lees ik graag boeken, speel ik graag games op mijn Playstation 4 Pro en kijk ik naar tv-series en films. Daar schrijf ik dan weer over. Website: http://kimraven.nl

3 gedachten over “Recensie: Seven Psychopaths (2012)”

Plaats een reactie