Recensie: Seven Psychopaths (2012)

Er zijn al veel films over psychopaten voorbij gekomen op De Nachtvlinders, maar deze film heeft horror, geen angst, geen schrikeffecten: Seven Psychopaths is een geweldig grappige zwarte misdaadkomedie.

Scenarioschrijver Marty worstelt met zijn nieuwe script ‘Seven Psychopaths’, het enige wat hij nodig heeft is een beetje inspiratie. Marty doet alles voor een goed verhaal en raakt betrokken bij de criminele dognapping activiteiten van zijn beste vriend Billy en zijn partner in crime Hans. Alles loopt uit de hand wanneer de dognappers de geliefde hond van de psychopathische gangster Charlie ontvoeren. Marty heeft uiteindelijk genoeg inspiratie voor zijn script, maar of hij het nog na kan vertellen…

Waarom je deze film toch zou kunnen kijken? Horrorliefhebbers kijken niet alleen horror, dat weet iedereen. Deze film is dan een welkome afwisseling. Seven Psychopaths is geen thriller, maar een misdaadfilm. Gekke moorden, veel geweld en heel veel humor.

De verhaallijn is soms ietwat vaag, maar over het algemeen humoristisch, eigenlijk is dat de hoofd rode draad, humor. Er zit niet echt heel veel diepgang in en sommige stukken zijn voorspelbaar. Op de diepgang in de personages kan je heel veel aanmerken, maar voor een misdaadkomedie zit er nog behoorlijk wat groei in de personages. Toch is de film in zijn geheel redelijk voorspelbaar en vooral heel grappig.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dus wil je eens wat anders dan horror? Zin om eens goed te lachen om een stel psychopaten? Dan zit je met deze misdaadkomedie gegarandeerd goed. Seven Psychopaths is nu te koop op dvd en blu-ray.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
netzotov
netzotov
10 jaren geleden

Wat een cast! Dat belooft veel goeds 🙂

Jeroen
Jeroen
10 jaren geleden

Staat hoog op het lijstje to see!

Nils Masselink
10 jaren geleden

Vond hem saai en verwarrend. Kon mij niet boeien. Na 50 min afgezet.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x