Jetski’s en haaien – Recensie: Shark Bait

Poster voor haaienhorror Shark Bait met een Jetski.

Een groepje jongeren heeft vakantie en brengt het spring break weekend door in Mexico. Na een nachtje feesten stelen de jongeren een paar jetski’s. Midden op zee krijgen ze een ongeluk en valt er een gewonde. Ze kunnen geen kant op en krijgen te maken met uitdroging, relatie stress en een haai.

Shark Bait, ook bekend met de alternatieve titel Jetski, is geregisseerd door James Nunn. De hoofdrollen zijn voor Holly Earl, Jack Trueman en Catherine Hannay. Shark Bait is een van de vele haaienhorrorfilms die de afgelopen jaren zijn uitgekomen. Weet deze film zich te onderscheiden van de andere films? Nee. Maar de regisseur weet toch een prima film af te leveren waarbij je je niet hoeft te vervelen.

De film kent een aantal positieve aspecten. Eén van deze positieve aspecten is de frisheid in gebruik van kleur en de manier van filmen. De beelden van de jetski’s die over het water racen zijn fijn voor het oog en alles ziet er strak uit in HD.
Het groepje jongeren is een standaard groepje zoals we die in veel films voorbij zien komen. Echter zijn de acteerprestaties niet slecht en zorgt de relatief korte speelduur van 1 uur en 25 minuten ervoor dat de film makkelijk weg kijkt.
Voor mij valt of staat een haaienhorror door de manier waarop de haai in beeld wordt gebracht. Gelukkig is dat in deze film helemaal niet slecht. Op sommige momenten is de CGI niet helemaal geslaagd, maar het is niet dusdanig slecht dat het afleidend is.

SHARK BAIT Trailer (2022) Thriller Movie

Zo lijkt de film over allerlei ingrediënten te beschikken om een spannend verhaal neer te zetten. Helaas gebeurt dit echter veel te weinig. De spanning is redelijk voorspelbaar en hier had veel meer mee gedaan moeten worden. Er wordt nog een poging gedaan om de personages wat diepgang te geven maar de uitwerking hiervan is niet sterk.
Een gemiste kans in deze film die desondanks tóch prima te kijken is.

Sterren: 3 / 5

Shark Bait is nú te zien op Pathé Thuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie