Recensie: Sharknado 2 – The Second One

Met een wereldwijde uitzending knalt de tv-zender Syfy komende nacht om 03:10 uur zal Sharknado 2 The Second One de wereld in. Weet regisseur Anthony C. Ferrante met het vervolg zijn hilarische haaienhorror uit 2013 te overtreffen?

SHARKNADO 2In Sharknado 2: The Second One richt een dodelijk weertype zijn woede op New York City en haar inwoners. Een ongekend verwoestende Sharknado wordt ontketend die het mooie plaatje van New York dreigt te verwoesten. Alleen Fin en April kunnen de Big Apple nu nog redden…

Het moet voor de makers van de film wegens het succes makkelijker zijn geweest om acteurs te vinden; Ian Ziering vertolkt opnieuw de rol van Fin die met zijn ex April (Tara Reid) naar New York vliegt, daar gaan ze samen met Judah Friedlander (30 Rock), Mark McGrath (zanger Sugar Ray), Kari Wuhrer (Sliders), Vivica A. Fox (Kill Bill, Independence Day), Kelly Osbourne, Judd Hirsch (Numb3rs) en Andy Dick (NewsRadio) de strijd aan met de Sharknado.

De opbouw van de film is wat sneller en brengt meer actie, we weten inmiddels wel wat zo’n Sharknado inhoudt. Een mooie aanvulling is de steeds terugkerende weersvoorspelling op CNBC. Maar er moet behalve actie en humor ook een dosis drama in de film gevoegd worden, dit heeft de scenarist Thunder Levin duidelijk meer moeite gekost, het gezin van de broer van Fin zijn hier de leidraad een weten niet te overtuigen. Het grote wachten is op het moment dat Fin door de New York wordt aangewezen als redder van de stad, kan hij dit bewijzen?

Sharknado 2 – The Second One overtreft zijn voorganger niet, maar krijg wel drie sterren voor de hilariteit. De film gaat komende nacht wereldwijd in première en wordt om 03:10 uur uitgezonden bij Syfy in Nederland. (Of kijk morgenavond om 21:00 uur als dat je beter uitkomt)

Sharknado 2: The Second One Official Trailer #1 (2014) - Syfy Channel Sequel HD
Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie