Recensie: Shelter (Marlind / Stein, 2010)

De film Shelter valt in het hokje thriller/horror/mysterie en heeft nooit in de Nederlandse bioscopen gedraaid. De dvd/bluray is deze maand wel uitgekomen.

Men neme een psychiatrisch patiënt Adam (Jonathan Rhys Meyers) met meerdere persoonlijkheden en een psychiater Cara (Julianne Moore) die absoluut niet gelooft in meerdere persoonlijkheden.

Als Cara erachter komt dat alle persoonlijkheden die Adam aanneemt vermoorde personen zijn, komt haar familie in gevaar. Cara is een weduwe en woont samen met haar dochtertje. Haar vader heeft een kliniek voor psychische patiënten en geeft haar deze patiënt om haar te laten zien dat meerdere persoonlijkheden echt bestaan.

Het verhaal zit goed in elkaar, waarom deze nooit in de bioscoop heeft gedraaid is vreemd. Het is absoluut geen perfecte thriller/horror, daarvoor is hij te voorspelbaar, helaas. De film start als thriller en er zitten een hoop schrikmomenten in, het grootste nadeel is dat de muziek het gros van de keren dat er iets spannends/engs aan zit te komen al verraad. De personages worden goed neergezet, acteren kunnen Julianne Moore en Jonathan Rhys Meyers wel.   Ook is eigenlijk al het bovennatuurlijke geloofwaardig gespeeld.

Wel tof zijn de overgangen van de verhaallijn binnen de genres, die dus van thriller naar horror gaat en dan overgaat in bovennatuurlijk mysterieus en eindigt in één grote chaos. Het einde vind ik erg geslaagd, ondanks dat het allerlaatste gedeelte van de film weer erg voorspelbaar is, voelt het toch goed.

Een heerlijke thriller/horror/mysterie film, net geen popcornhorror meer, maar ook net geen écht angstaanjagende horror.

Koop de DVD of Blu-Ray van Shelter bij Bol.com.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Shelter (Marlind / Stein, 2010)”

  1. Ik heb de film gezien. Ik vond het erg vernuftig in elkaar zitten. Ben het zeker wel eens met de 4 sterren waardering. Het is inderdaad misschien soms voorspelbaar, maar er zitten toch ok genoeg versassende en originele elementen in het verhaal die het samen met het goede acteerwerk tot een bovengemiddelde zeer goede film maken. m.i. Dus zeker de 4 sterren waard. Andere psychologische/mysterieuze/thrillers hebben toch niet de invalshoek die ze in dit verhaal aan de kijker presenteren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie