Vast in eigen kast – Recensie: Shut In

Terwijl ze met een drugsverslaving worstelt, voedt de jonge moeder Jessica haar twee kinderen alleen op. Hun levens komen op het spel te staan wanneer Jessica’s gewelddadige ex haar opsluit in een voorraadkamertje. De vrouw moet vechten om te overleven en om haar kinderen te beschermen.

Shut In is geregisseerd door D.J. Caruso en de hoofdrollen zijn voor Rainey Qualley en Vincent Gallo.
De film heeft een speelduur van iets minder dan 90 minuten en doet daarin precies wat je van tevoren verwacht. Prima vermaak maar verder niets verrassend of méér dan dat.

Nadat de vrouw is opgesloten krijgt ze bezoek van Sammy (Vincent Gallo). Sammy is een drugsverslaafde crimineel die er niet voor terug deinst om haar en de kinderen iets aan te doen. Het personage dat Vincent Gallo weet neer te zetten is het beste dat de film heeft te bieden. Hij zorgt voor spanning en serieuze dreiging terwijl de vrouw opgesloten zit.
De rest van de cast acteert naar behoren maar niemand springt er écht bovenuit.

Benarde situatie

Naar mijn idee had er meer met het idee van opgesloten zitten in een kast gedaan kunnen worden. De situatie komt soms ietwat knullig over en nergens heb je het gevoel als kijker dat ze (de moeder) écht in de val zit. Er worden soms beslissingen genomen waarvan je als kijker niet helemaal begrijpt waarom. Ze komen niet altijd over als logisch en soms een beetje irritant.
Bij opgesloten zitten in een kleine kamerkast had ik een iets meer claustrofobisch gevoel verwacht. Misschien was dit niet de bedoeling van de regisseur maar in mijn ogen toch een gemiste kans.

Tóch bevat de film een paar prettige scènes die de aandacht van de kijker vast weten te houden. Een prima basic thriller voor een avondje makkelijk vermaak.

SHUT IN | Official Movie Trailer
Sterren: 2.5 / 5

Shut In is nú verkrijgbaar op Blu-ray en DVD of te stream via Pathé Thuis en Ziggo on demand.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie