Recensie: Sleep Tight (Jaume Balagueró, 2012)

De modaal uitziende Cesar heeft zijn fundamentele depressie en apathie voor zijn medemens steeds meesterlijk heeft weten te verbergen door zich voor te doen als een welopgevoede en hardwerkende gentleman. Het enige wat hem dagelijks op de been houdt, is zijn drang de mensen rondom hem ongelukkig te maken. Een afschuwelijk geheim dat hij enkel deelt met zijn stomme en bedlegerige moeder. Wanneer hij zijn aantrekkelijke en opgewekte huisgenote Clara leert kennen, wendt Cesar zijn charmante alter ego aan om haar het leven zo weerzinwekkend mogelijk te maken.

Er zijn vaak discussies wat nu wel of niet een horrorfilm is, Jack Lance schreef daar een mooi artikel over. De Spaanse film ‘Mientras Duermes’ is zo’n prachtig voorbeeld, het lijkt een redelijk behouden Europesche tragische film/zwarte komedie, maar een horrorfilm is het zeker. Of zelfs een terrorfilm, zoals sommigen zouden zeggen.

Luis Tosar speelt op een geweldige manier de conciërge Cesar van een appartementencomplex en alles lijkt in orde, behalve dat hijzelf eigenlijk helemaal niet geniet van het leven. Het enige waar hij plezier uithaalt is het ongelukkig maken van de bewoners van het pand en deze verhalen aan zijn zieke moeder vertellen. Maar Marta Etura is in de film als Clara zijn tegenpool, ze is altijd vrolijk. Maar zij weet niet wat Cesar ’s nachts, als ze slaapt, allemaal in haar appartement uitspookt.
http://www.youtube.com/watch?v=gDjF6ALxtCs
Sleep Tight is zo’n film waarbij je jezelf ongemakkelijk voelt als je hem kijkt, haast eng realistisch… kippenvel!

Sleep Tight (Mientras Duermes) is nu te koop op dvd en blu-ray.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie