Some Guy Who Kills People (Jack Perez, 2011)

Ken Boyd leeft een anoniem bestaan nadat hij ontslagen is uit een inrichting. Hij woont bij zijn moeder en zijn enige vriend is een collega van de cafetaria waar hij werkt. Hij laat zich afzeiken, gaat zo veel als mogelijk persoonlijk contact en conversaties uit de weg en wordt elke ochtend wakker met de herinnering dat hij verschrikkelijk vernederd is door een aantal klasgenoten. En nu worden deze klasgenoten één voor één op bloederige wijze vermoord, maar dat is niet eens de grootste verandering in Ken’s leven want ook is daar plotseling zijn elf jarige dochter met de mededeling dat ze een weekje bij hem komt vertoeven! In eerste instantie weet hij zich hier helemaal geen raad mee maar al snel blijkt zijn dochter hem te ontdooien en lijkt hij zijn leven weer op de rails te krijgen.

Some Guy Who Kills People is een nogal curieuze mix van filmstijlen en gaat van komedie naar horror naar feelgood-film. En het meest vreemde aan de film is dat het allemaal ook nog eens erg goed uitpakt. Dit is te danken aan het goed geschreven script maar nog meer aan de uitstekende cast. Ken wordt voortreffelijk vertolkt door Kevin Corrigan (bij mij vooral bekend om z’n rol die hij een paar afleveringen speelde in de serie Fringe) en de scenes met zijn dochter Amy (door een  ook sterk acterende Ariel Gade) zijn zowel grappig als hartverwarmend. Juist ja, hartverwarmend. Want van alle filmstijlen die opgevoerd worden is Some Guy Who Kills People nog wel het minst een horrorfilm, ondanks een paar behoorlijk bloederige scenes.
De nadruk ligt vooral op de, bij vlagen nogal zwarte humor die vooral van de heerlijk sarcastische moeder van Ken (oudgediende Karen Black) en Sheriff Fuller (Barry Bostwick) moet komen. Schrik als horrorfan nu niet van de termen komedie of feelgood want de film is goed in balans,  de humor subtiel en nergens te flauw en roerend zonder ook maar ergens klef te worden. Combineer dit met een stel voortreffelijk acteurs die goed op dreef zijn en je hebt een aparte maar zeer geslaagde film die zich gewoon niet zo makkelijk in een hokje laat zetten.

Some Guy… is voor mij één van de leukste verrassingen van het jaar!

Some Guy Who Kills People (2012) - Official Trailer [HD]

De DVD is echter een minder leuke verrassing. Zo loopt het beeld niet helemaal soepel waardoor beelden verspringen en is het geluid ook beneden pijl. De 5.1 track lijkt overal weg te komen behalve uit de centerspeaker en tot overmaat van ramp loopt het geluid niet synchroon met het beeld. Gelukkig doet de 2.0 track dat wel alleen is deze weer erg dof. Jammer want deze film verdiend een betere release!

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Some Guy Who Kills People (Jack Perez, 2011)”

Plaats een reactie