Boekrecensie: Sterfdag (Laura Marshall)

Samenvatting:

Op 15 juni 1994 liep Travis Green door de straten van Hartstead en vermoordde elf van zijn buren. Het laatste slachtoffer was de vader van de vierjarige Cassie Colman.

De 25e sterfdag van haar vader nadert en Cassie zou het verleden liever vergeten, totdat ze tussen de spullen van haar moeder iets vindt wat erop wijst dat ze is voorgelogen over de moorden. Cassie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen.

Wat ik vond:

Deze cover sprak mij meteen aan! En dan de titel!
Alleen daardoor had ik wel een wat meer lugubere thriller verwacht, en dat is dit niet.
Het verhaal is zeker sterk, en de personages ook. Het verhaal is goed uitgewerkt en er zit ook een lekker duister randje aan. Maar het voldeed niet helemaal aan mijn verwachting van een lugubere thriller. En toch vond ik het boek wel goed, want het verhaal zit gewoon heel goed in elkaar en wordt goed overgebracht.

Wat ik erg goed vind is dat je over elk slachtoffer de achtergrond leest. En dit brengt veel mystery in het verhaal. En je leert hierdoor alle personages goed kennen. Het is wel een boek wat je graag door wilt blijven lezen.

De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken kort waardoor het boek lekker wegleest.
Spannend? Nee dat niet echt, maar goed zeker! Verrassend? Zeker!
Ik zou zeggen zeker een aanrader maar verwacht geen spannende thriller, meer een duistere roman, met wat thriller invloeden en veel mystery.

Auteur: Laura Marshall

Genre: Thriller

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Realise: 19 April 2022

Aantal pagina’s: 320

Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online www.bol.com www.bookspot.nl

Over de auteur:

Laura Marshall groeide op in Wiltshire, Engeland en studeerde Engels aan de universiteit van Sussex. In 2015 besloot ze een langgekoesterde droom waar te maken en een boek te schrijven. Haar eerste boek, Vriendschapsverzoek, werd direct een bestseller en in meer dan 15 landen verkocht.

Laura schreef eerder:

  • Drie kleine leugens
  • Sterfdag
  • Vriendschapsverzoek
Sterren: 4.0 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie