Eco-thriller ‘Strange Nature’ maakt weinig indruk, recensie:

Alleenstaande moeder Kim verhuist samen met haar 11-jarige zoontje Brody Minnesota, om bij haar vervreemde vader in te trekken. Hier gebeuren vreemde, bizarre dingen, waaronder een aantal vermissingen, kikkermutaties en de geboorte van mismaakte baby’s. Terwijl Kim op onderzoek gaat, wordt dorpje steeds leger. Vreemd genoeg trekken de gebeurtenissen wel ramptoeristen aan die wel geïnteresseerd zijn in mismaakte babies en de killer-kikkers.

De film Strange Nature is gebaseerd op een waargebeurd onopgelost mysterie in Minnesota. Vanaf 1995 werden er is de wateren duizenden vreselijk mismaakte kikkers aangetroffen, in sommige meren betrof het soms zelfs 70% van de kikkerpopulatie. Extra ledematen, ogen op de verkeerde plek, misvormde kaken en ruggengraat defecten zijn een aantal van deze misvormingen. Er is veel onderzoek gedaan. Komt het door chemische troep in het water? Of een gekke dokter die wat wilt testen? Of komen ze uit de ruimte?

Het mysterie bleef niet beperkt tot deze staat, in 1996 waren er in 35 van de 50 Amerikaanse staten én in 3 Canadese staten gemuteerde kikkers gerapporteerd. Tussen 1998 tot 2000 trok de staat van Minnesota extra geld uit om de oorzaak te vinden. Ondanks alles is er geen concreet antwoord gevonden. In juli 2001 is deze studie stopgezet en blijft dit een mysterie.

via Strangenaturemovie.com

Het onderwerp, nu je weet dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd, is zeker wel interessant. Helaas weet special effects specialist James Ojala – die met deze film zijn regiedebuut maakt – deze gruwelijke feiten niet om te zetten in een geweldige horrorfilm. Het verhaal komt erg traag op gang en heeft een compleet gebrek aan spanning. Ook het acteerwerk had stukken beter gekund, de acteurs hadden geen emotie of juist overdreven veel. Jammer.

STRANGE NATURE Movie Trailer
Sterren: 2 / 5

Voor de liefhebber is Strange Nature nu te koop op DVD.
Welke eco-horror of eco-thrillers raad jij aan om wel te kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Eco-thriller ‘Strange Nature’ maakt weinig indruk, recensie:”

 1. On Deadly Ground met Steven Seagal is aardig horror om naar te kijken 🙂

  Maar zonder dollen. De oorspronkelijke Godzilla films zitten in dit genre net als alle films die gaan over monsters die zijn ontstaan door chemisch afval of radio activiteit. Alligator schiet me dan zo te binnen. Maar ook The Toxic Avenger die natuurlijk in een vat chemisch afval is gevallen.

  Zijn de effecten van Strange Nature wel op niveau? Want dan is het misschien toch een film voor mij.

  Beantwoorden
  • Inderdaad, recenter ook nog The Bay, The Ruin, misschien valt ook Black Sheep wel onder eco-horror. En kan met herinneren dat ik nog iets heb gerecenseerd over een groep die zich in een kluis had opgesloten omdat de wereld verging. FF terugzoeken.

   Beantwoorden

Plaats een reactie