Recensie: SX Tape (Bernard Rose, 2013)

Een beginnend kunstenares Jill en haar voyeuristische vriendje Bobby (Ian Duncan) breken in bij een oud verlaten ziekenhuis op zoek naar een geschikte locatie voor een kunsttentoonstelling. Binnen vinden ze in een kamer een matras met beugels, geil als ze beiden zijn bindt Bobby z’n vriendin vast en loopt weg om Jill te pesten. Geen idee hebbende dat ze niet alleen zijn…

sx_tape-movie

Het idee is natuurlijk logisch, sekstapes en found footage hebben de handheld camera in gemeen, dus waarom zou je dit niet combineren in een horrorfilm? Deze combinatie gaat ook zeker voor twintig minuten goed, de inleiding is leuk, seksueel teasend en de inbraak in het ziekenhuis is de aftrap voor de nodige thrills.

Maar dan gaat het mis. Debuterend scriptschrijver Eric Reese lijkt vanaf de opnames van de sekstape geen idee welke kan hij het verhaal op wil laten gaan. De hoofdrolspelers willen plotseling naar buiten, maar komen een paar minuten later terug met vrienden. De geest mist een compleet achtergrondverhaal, maar doet verder ook niks. En als het verhaal naar een ontknoping toe werkt, zijn de makers de film zelf ook zat en start de aftiteling.

Het verlaten ziekenhuis is een perfecte locatie en in combinatie met found footage maakt het nog iets goed, al kan die combinatie ook bijna niet misgaan. Er zitten hierdoor gelukkig nog een aantal spannende en leuke schrikmomenten in, maar voor de doorgewinterde kijkers valt dit ook tegen.

Regisseur Bernard Rose staat bekend om de goede horrorfilm Candyman en dat wordt natuurlijk ook genoemd op de voorkant van de DVD, maar hij heeft ook meerdere slechte films of softporno gemaakt. Misschien is SX Tape nog wel het beste te omschrijven als een slechte mix van die twee.

SX Tape is nu verkrijgbaar op DVD en Bluray.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie