Recensie: Teen Wolf (Rod Daniel, 1985)

Er was eens een tijd dat in menig meisjeskamer posters hingen van en ene Michael J Fox. Euh wie? Hoor ik vooral de jongere lezers onder ons zeggen. Michael J Fox was DE ster van de hitserie Family Ties en daarnaast ook de held Marty in de Back to the Future-films. DIE Michael J Fox was behoorlijk gewild dus bij menig tienermeisje in de jaren tachtig. Daar moest natuurlijk wat mee gedaan worden zo dachten producenten. Waarom niet een genre mengen met zijn komische voorkomen? En tadaa! Teenwolf is geboren!

Scott, een gezonde tiener die naast school graag basketbalt, merkt dat zijn lichaam in verandering is. Dat is toch gezond op die leeftijd? Nouja, inderdaad. Maar wat Scott overkomt is toch niet helemaal van wat je zegt ‘normaal’. Groei van haar? JA. Groei van zoveel haar dat je je eigen huid niet meer kan zien? Nou nee..
Scott verandert namelijk op elk willekeurig moment in een weerwolf….

Nu klinkt dat wel leuk natuurlijk. Michael J Fox wederom in een komische film waarin hij een tiener speelt die merkt dat hij een weerwolf is. Maar willen we misschien niet teveel? Burton kan heel goed horror en komedie mixen. Maar de toendertijd alleen nog bekend zijnde met tvwerk, regisseur Rod Daniel, bakt er maar weinig van. Het tempo in de film is behoorlijk wisselvallig. Wanneer namelijk bekend is wie en wat Scott is is de verassing dan ook echt helemaal weg en verandert de film in een soort van kolder. Het komedie element is ook iets te braaf. Wellicht dat het voor die tijd en vooral op jongere leeftijd helemaal prima is maar iets zegt mij dat jongeren vandaag de dag die opgroeien met South Park en Family Guy dit ook allemaal te min vinden. Het is ook hier weer een film die gedragen wordt door Michael J. Fox. Het is namelijk altijd wel leuk om naar dat jochie te kijken.

Het is jammer dat er bij deze heruitgave niet geen maakt van de Blu-ray capaciteiten. Er staan namelijk helemaal geen extra’s op…

Teen Wolf Official Trailer #1 - Michael J. Fox Movie (1985) HD

Al met al een nogal brave film die misschien nog het meest gewaardeerd gaat worden door de mensen die toendertijd tieners waren.
Teen Wolf is afgelopen maand opnieuw uitgebracht op Blu-ray.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: Teen Wolf (Rod Daniel, 1985)”

  1. Teenwolf op Blu-ray, wie bedenkt dat? Ik ben van de tijd van de witte videotheek (gekopieerde banden in witte dozen die vast niet legaal verhuurd werden) in plaats van YouTube, maar voor deze herinnering ga ik geen 10-15 euri uitgeven. The Lost Boys van 2 jaar later, daar dan weer wel voor, maar dat is mijn afwijking ;-).

    Beantwoorden
  2. Ik was ook wel enigzins verbaast. Maar gezien de crap die ook op blu ray is uitgebracht denk ik dat er nog wel genoeg mensen zijn die de film als tiener hebben meegemaakt en toch fijne herinneringen aan deze film hebben.
    Daarnaast is de serie die op MTV werdt vertoond ook een aanleiding om te cashen denk ik.

    Beantwoorden

Plaats een reactie