Bloed, bloed en nog eens bloed – Recensie: Terrifier 2

In Terrifier 2 wordt de moordlustige clown Art weer tot leven gewekt door een sinistere entiteit. Hij keert terug naar Miles County en opent op Halloweenavond de jacht op een tienermeisje en haar broertje. Terwijl de lichamen zich opstapelen, proberen de twee in leven te blijven. Ondertussen ontdekken ze waarom Art het op hen gemunt heeft.

Who's Laughing Now? Poster voor Damien Leone's Terrifier 2

Terrifier 2 is geregisseerd door Damien Leone. De hoofdrollen worden vertolkt door Lauren LaVera (Sienna), David Howard Thornton (Art the Clown), Elliot Fullam (Jonathan) en Amelie McLain (The Little Pale Girl).

In de film All Hallows’ Eve (2013) maakte de wereld kennis met Art the Clown. Na het zien van Terrifier 2 kan ik wel zeggen dat de wereld er een nieuw slashericoon bij heeft. Art is niet meer te stoppen.

Wonden, Bloed en ingewanden

De film sluit met de openingsscène perfect aan op op zijn voorganger Terrifier. Art gaat verder waar hij gebleven is en de slachtoffers vallen in rap tempo. De praktische effecten zien er geweldig uit en is voor liefhebbers van bloed een lust voor het oog.
Zodra je denkt dat het niet meer gekker en smeriger kan, volgt er een scène die daar toch weer overheen gaat.

Art the Clown verzorgt niet alleen de horror maar ook de humor. David Howard Thornton (Art) weet met zijn maniertjes en bewegingen een geheel eigen karakter neer te zetten die zowel angstaanjagend als grappig kan zijn. Een bijzondere combinatie die prima werkt in deze film.

Ook moet ik Amelie McLain (The Little Pale Girl) hier een compliment geven. Ze fungeert als een soort sidekick van Art en is minstens net zo angstaanjagend en weet zich moeiteloos staande te houden naast Art.

Terrifier 2 is een fantastische slasher

Als fan van bloed en praktische effecten heb ik hier ontzettend van genoten, Terrifier 2 is een fantastische slasher. Ik denk dat de film met 2 uur en 20 minuten best een beetje ingekort had mogen worden. Hoewel het nooit verveelt om Art aan het werk te zien denk ik dat een kortere speelduur de film nóg sterker had gemaakt.

Sterren: 4.5 / 5

Terrifier 2 is vanaf 19 januari in 45 zalen te zien. De film is zeker een flinke aanrader! Laat hieronder weten wat jullie van de film vinden!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Bloed, bloed en nog eens bloed – Recensie: Terrifier 2”

 1. ik heb hem vrijdag de 13de gezien de voorpremière van terrifier 2, hij is inderdaad heftiger kwa bloody goor, maar vindt het belachelijk van pathe dat ze kots zakjes uit rijken vindt ik overdreven je weet toch waar je naar kijkt? ik vondt wel 2 min punten het 1ste beeldformaat 4:3 je moet gecentreerd kijken.

  en 2de punt de misleidende extra informatie zo noemt pathe breda het evenement horror night, niet aleen de film is eng, dan ga je vanuit omdat het voorpremière is zullen ze wel wat extra organiseren bijvoorbeeld art the clown in de foyer/zaal voor begin titeling, maar er was niks in verleden heeft pathe breda wel wat gedaan met de nacht première it deel 1 en star wars marathon première, maar de film is wel leuk en vooral het einde verwacht je niet dat wat beweegt maar dat ga ik niet verklappen!

  Beantwoorden
  • De film is enkel gecropped in 4:3 formaat voor een speciale VHS uitgave van de film. De normale versie die in de bios draait -of in ieder geval zou moeten draaien- (en die op dvd/blu-ray) uitkomt, is de standaard 16:9 formaat.

   Beantwoorden
 2. Eens, ik vind de film te lang. Hoewel hij sterk begint, raakt de film echt zijn kracht kwijt richting het einde.
  De praktische effecten zijn zeker goed en qua verhaal een goed vervolg op deel 1.
  Ik zou denk ik maximaal 4 sterren geven.

  Beantwoorden

Plaats een reactie