The 100 Candles Game: Durf jij dit dodelijke spel aan? Recensie:

The 100 Candles Game is een nieuwe horroranthologie gemaakt door regisseurs Victor Català, Brian Deane en Oliver Lee Garland. De film wordt vormgegeven vanuit de verschillende verhalen die de spelers van dit spel vertellen. Deze verhalen zijn divers in lengte en qua inhoud, maar hebben wel één ding met elkaar gemeen; de kijker de stuipen op het lijf te jagen! Of dat effectief gelukt is, lees je hieronder.

De horrorverhalen

Om The 100 Candles Game te spelen moeten alle deelnemers in een cirkel gaan zitten en een eng verhaal vertellen met het gezicht gericht naar de kaars die voor hun staat. Vervolgens moeten ze met de kaars naar een afgelegen duistere kamer gaan om daar in een spiegel te kijken. Op dit moment kunnen er twee dingen gebeuren; of ze zien niks of ze worden door de donkere krachten van dit spel helemaal gek gemaakt.

In het eerste uur van de film zijn ‘kinderen’ het onderwerp van de verhalen, hierin worden ze als slachtoffer of als monster neergezet. In het laatste half uur komen er veel diverse thema’s aan bod. Zo gaat er een verhaal over vriendschap, een ander over eenzaamheid. Een duidelijke lijn is eigenlijk niet meer te bespeuren, waardoor de kijker zich ietwat verdwaald voelt.

Kijken of overslaan

De verschillende verhalen in The 100 Candles Game zijn allemaal redelijk goed, zo hebben alle verhalen redelijk acteerwerk en zit er geen enkel verhaal bij welke slechter is dan de rest. Helaas zijn in de film ook maar weinig echt sterke verhalen, geen van de verhalen heeft een groot impact op de kijker en worden zo ook weer snel vergeten. De film kijkt wel prettig weg doordat de verhalen van de film elkaar in een snel tempo opvolgen.

Als je al bekend bent met andere horror-anthologieën zoals Trick R Treat, Creepshow en VHS en graag een nieuwe film in dit genre wilt zien dan is The 100 Candles Game voor jou een prima optie. Als je daarentegen nog niet veel horror anthologieën gezien hebt en je er naar eentje op zoek bent, dan zijn er betere films welke je kan bekijken.

Sterren: 3 / 5

The 100 Candles Game is nu te zien op Pathé Thuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie