Recensie: The Boat (Winston Azzopardi, 2018)

Een lokale visser raakt in dichte mist op de oceaan plots een boot. Omdat het schip stuurloos lijkt, gaat hij aan boord om zijn hulp aan te bedien. Echter, de boot is verlaten. Als hij besluit om terug te keren naar zijn roeibootje, blijkt deze te zijn verdwenen, hij zich vast op dit schip. En iets op het schip lijkt hem vooral te willen tegenwerken, hoe komt hij weer veilig aan wal?

The Boat is een film van de Maltese regisseur Winston Azzopardi met maar één acteur, zijn zoon Joe Azzopardi, en feitelijk ook maar één lokatie; de boot. Op een heel effectieve manier leidt dit tot een spannende film. Over het einde ben ik eigenlijk nog niet helemaal uit, het voelt een klein beetje alsof ze met het verhaal in de knoop zaten, hoe breng je zoiets tot een einde. Het acteerwerk van Joe Azzopardi is okay en zijn accent misschien een beetje storend, maar zijn angst is in sommige scènes zeer overtuigend.

The Boat trailer (2019) | Nu overal verkrijgbaar

The Boat is verrassend. Niet extreem goed, maar zeker niet slecht en spannend genoeg om uit te kijken. Hoewel er bij regisseur Winston Azzopardi wel een paar films op IMDb staan, vraag ik me af welke hiervan echt zijn uitgeven. Hij schreef het script samen met zijn zoon, Joe Azzopardi, die tevens de hoofdrol heeft. Deze film toont vooral potentie en dat de Azzopardi’s meer films gaat maken, echter zich dan niet laten verleiden om Joe wederom als hoofdrolspeler te nemen.

Sterren: 3 / 5

The Boat is nu verkrijgbaar op DVD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie