Recensie: The Boy 2 – Brahms’ Curse

Vanaf vandaag draait The Boy: Brahms’ Curse in de Nederlandse bioscopen, het vervolg op The Boy uit 2016. Heb je deze nog niet gezien. Lees dan niet verder en kijk deze op Netflix of schaf hem aan via bol.com voor nog geen 6 euro! Hieronder kunnen we namelijk niet gelukt om spoilers te ontwijken.

Regisseur Wiliam Brent Bell en scenarist Stacey Menear nemen ons in The Boy 2 mee terug naar het landgoed Heelshire Mansion. De cast is volledig nieuw en bestaat uit onder andere Katie Holmes, Owain Yeoman, Christopher Convery, Ralph Ineson en Anjali Jay. De enige andere link met de gebeurtenissen uit deel 1 is de pop Brahms en daarmee was toch niks aan de hand?

Het gezin van Liza (Holmes), Sean (Yeoman) en zoon Jude (Convery) heeft na een gewelddadige thuisoverval niet meer hetzelfde. Jude praat sinds de gebeurtenis niet meer. Psychiater Lawrence (Jay) raadt hen aan om een tijdje ergens anders rustig te gaan wonen. Hun oog valt om een woning aan de rand van het Heelshire landgoed. Een heerlijk huis en prachtige omgeving. Bij een van de eerste wandelingen vindt Jude een porseleinen pop en neemt die mee naar huis. De ouders zien er geen kwaad in en helpen mee te pop schoon te maken.

Als Jude tegen de pop begint te praten zijn ze door het dolle heen, hun kind praat weer! De pop krijgt een naam, Brahms. En de pop ‘vertelt’ aan Jude zijn eisen; 1. No Guests Allowed, 2. Never Leave Brahms Alone, 3…. etc. Zijn moeder begint zich flink zorgen te maken, maar wat kan er nu verkeerd zijn aan zo’n pop?

The Boy: Brahms' Curse (2020) HD Trailer NL

Die pop Brahms, daar was toch niks mee aan de hand?

Waar The Boy in 2016 een verrassende wending had, wordt deze wending in deel 2 soort van uitgewist. Deel 1 was een heerlijke psychologische horror (ik ben ook zeker een dikke ster★ positiever dan onze recensie van Johan destijds), Brahms’ Curse draait 180 graden en wordt pure popcornhorror, richt zich op plat entertainment met een flinke opening voor meer films rond dit vervloekt stuk speelgoed. En dat is toch behoorlijk jammer.

Sterren: 2.5 / 5

The Boy: Brahms’ Curse draait vanaf vandaag, 27 februari, in de Nederlandse bioscopen.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
3 jaren geleden

Niks mis met wat popcorn horror zo af en toe. Ik ga hem zeker checken.

Rob
Rob
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rob

Helaas, ik vond hem niet heel erg goed. Ik kwam op 2 sterren.
Niet dat ik er spijt van heb er naar toe te zijn gegaan, dat gebeurd niet snel met een Moviepass, maar echt heel spannend vond ik hem niet. En inderdaad is de twist van de eerste film nergens meer te bekennen.

Corne
Corne
3 jaren geleden

Ik ga hem van het weekend zeker kijken.

Joanne
Joanne
3 jaren geleden

Ik vond het echt de engste film die ik ooit heb gezien. Het verhaal was iets minder sterk dan deel 1 maar wel echt top. Vandaar 5 sterren.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x