Recensie: The Canal (Ivan Kavanagh, 2014)

David Wiliams woont met zijn vrouw Alice en hun vijfjarig zoontje Billy in een statig huis nabij het kanaal. Hij leidt een gelukkig leven totdat hij begint te vermoeden dat Alice een affaire heeft. Per toeval ontdekt hij dat in zijn huis meer dan honderd jaar geleden een gruwelijke moord plaatsvond: een schijnbaar keurige huisvader, William Jackson, vermoordde er zijn vrouw en verdronk zijn kinderen in het kanaal. Terwijl Davids wantrouwen tegenover Alice toeneemt, wordt hij geplaagd door akelige visioenen van een schimmige figuur. Is het de geest van Andrew Jackson? David raakt ervan overtuigd dat een kwaadaardige entiteit hem en zijn gezin naar het leven staat…

The-Canal

Wil je langzaam opgeslokt worden door een horrorfilm? Dan is The Canal zeker wat voor jou. In die zin zit meteen het negatieve randje van de film, hij is misschien net iets te traag en vaag in het begin, maar op de helft slaat de film om en wordt hij goed spannend. Dit voornamelijk dankzij het fantastische acteerwerk van Rupert Evans, zijn karakter maakt een complete emotionele achtbaan door en hij vertolkt alle stadia perfect. Gelukkig want de rest van de cast lijkt minder haar best te doen.

Sterren: 3.5 / 5
The Canal Official Trailer 1 (2014) - Rupert Evans Horror Movie HD

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Guantaz
Guantaz
8 jaren geleden

Hij was te kijken, maar het was geen geweldige film. Ik zou de film zelf 2 sterren geven.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x