Recensie: The Clinic (James Rabbitts)

In deze Australische thriller/ horror zijn de zwangere Beth (Tabrett Bethell) en haar verloofde Cameron (Andy Whitfield, die je wellicht wel kent uit de serie Spartacus) onderweg naar Beth’s ouders om kerst te vieren. Wanneer ze, door een aanvaring met een idiote automobilist, bijna een ongeluk krijgen besluiten ze om te overnachten in een dichtbij gelegen motel. Cameron wordt s’ avonds wakker en gaat op zoek naar eten. Wanneer hij terug komt is Beth spoorloos verdwenen. Cameron gaat in paniek op zoek naar zijn verloofde en krijgt vervolgens ruzie met de motel eigenaar. Tot overmaat van ramp wordt hij gearresteerd door een agent die zijn verhaal niet wil geloven. Cameron weet uiteindelijk te ontsnappen maar het is de vraag of hij er ooit achter komt wat er met Beth en hun ongeboren kind is gebeurd.

The Clinic begint een beetje als een horror road movie, waarin een stel op reis is en vervolgens aankomt bij een motel in the middle of nowhere waarvan jij als kijker al weet dat er iets niet pluis is. Wanneer Cameron erachter komt dat Beth is verdwenen krijg je een beetje het ‘The Vanishing’ gevoel. Zal Beth gekidnapt zijn? Komt Cameron er achter wat er gebeurd is? Vervolgens neemt het verhaal een totaal andere wending en krijgt meer overeenkomsten met films als SAW en Hostel. Het is moeilijk om deze film in een hokje te plaatsen. Het is een beetje een horror, road movie, thriller en drama in 1.  Eigenlijk pakt zo’n combo maar zelden goed uit.

The Clinic

Maar voor een low budget film die in 29 dagen is opgenomen is The Clinic best een okee film. Het verhaal is zeker niet slecht, en wanneer de film dan toch een beetje inzakt slaat het verhaal weer helemaal om. Er worden steeds meer geheimen onthult. De setting is goed net als de special effects en de manier waarop gefilmd is. Toch is het verhaal een beetje voorspellend. Je hebt het gevoel dat je alles al eens in een andere film voorbij hebt zien komen. De acteerprestaties zijn verder redelijk maar niet niet altijd even overtuigend. Tevens is het soms moeilijk te begrijpen waarom de hoofdrolspelers in een bepaalde situatie voor keuze B. kiezen in plaats voor de overduidelijk betere optie A. Dit maakt het wat ongeloofwaardig en zelfs frustrerend.

De 94 minuten durende film mag entertainend genoemd worden maar is niet zo geweldig dat je deze na het kijken meteen nog een paar keer wilt gaan zien. Het verhaal lijkt in eerste instantie origineel maar blijkt later toch wat voorspellend. Eigenlijk scoort deze film op alle punten wel een voldoende maar komt daar niet bovenuit. Prima voor een avondje vermaak en daarna als opvulling in de DVD toren of lade.

The Clinic is nu te koop op DVD

The Clinic - OFFICIAL TRAILER
Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

2 gedachten over “Recensie: The Clinic (James Rabbitts)”

  1. de trailer nodigt me niet echt uit om het te gaan kijken, maar de recensie maakt me tóch wel nieuwsgierig. In ieder geval leuk voor een zaterdagavondje op de bank 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie