Recensie: The Colony (Jeff Renfroe, 2013)

61tEB5Kv91LEen B-film met een flinke cast is iets wat je niet erg vaak ziet in de filmwereld. Vaak worden voor grote Hollywood producties grote bekende acteurs en actrices ingehuurd voor deze films. De kleinere films moeten het doen met een onbekende cast. Opvallend is dat filmmaker Jeff Renfroe voor The Colony de beschikking had over Laurence Fishburn (The Matrix, Event Horizon), Bill Baxton (Aliens, Twister) en Kevin Zegers (Frozen, Dawn of The Dead).

Tijdens de nieuwe ijstijd moeten de weinig overlevenden zien te overleven in koloniën onder de grond.Als het contact met de andere koloniën abrupt opthoudt besluit Fishburn samen met Zegers een expeditie op touw te zetten om zoek naar anderen overlevenden. Aangekomen bij de andere kolonie blijkt er veel meer aan de hand dan ze hadden verwacht. Niet alleen de sneeuw en kou maar ook iets anders gruwelijks staan hun te wachten.

The Colony is een sci-fi thriller met een klein horror randje. Dat de film veel inspiratie haalt uit The Thing is duidelijk, vanaf minuut 2 is de kolonie al bang voor een bacterie en iedereen die er last van lijkt te hebben wordt gedood. Even ben ik bang dat we echt met een The Thing ripp-off te maken hebben.Gelukkig valt het mee en kiest filmmaker Renfroe voor een meer avontuurlijke weg. De expeditie bouwt op naar een spannende vondst en deed me vooral denken aan Neil Marshall’s Doomsday. De film richt zich ook meer op de thriller en sci-fi kant dan echt op de horror elementen. Deze zijn vrij schaars. Toch is The Colony een zeer onderhoudende en spannende film. De nieuwe ijstijd geeft een beklemmende sfeer en het achtergrond verhaal is goed uitgewerkt. Met de Art Direction zit het ook wel snor, de koloniën zijn duister en claustrofobisch. De buitenwereld is juist weer heel post apocalyptisch en ondoortastelijk. Dit maakt de film ontzettend sfeervol.

the-colony-fishburne

Goed om te zien dat Bill Paxton weer eens terug. Erg veel hebben we de laatste tijd niet van hem gehoord. Ook opmerkelijk dat hij nu gecast is als een soort van Bad Guy, een sterke rol waar je toch sympathie voor hebt. Fishburn is eigenlijk altijd degelijk in al zijn rollen, ook nu weer. Zegers is de held van de film, misschien wat onverwachts maar staat zijn mannetje.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Colony is een zeer onderhoudende sci-fi thriller die naar mijn mening te weinig aandacht heeft gekregen. Het is absoluut de moeite waard als je van Post Apocalyptische verhalen houdt. Wat mij betreft een must see!

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: The Colony (Jeff Renfroe, 2013)”

Plaats een reactie