Recensie: The Dare (Giles Alderson, 2019)

Ja, Star Wars draait in de bioscopen, maar dat is een ander genre. Voor wie dus liever naar een horrorfilm gaat draait vanaf vandaag The Dare in de bioscopen, de laatste horror van het jaar.

The Dare trailer (2020) | Nu beschikbaar op VOD

Jay Jackson, lieftalige echtgenoot en vader van twee kinderen, beleeft angstige momenten als er op de dag voor zijn enorm belangrijke zakenreis iemand hun huis binnendringt en zijn vrouw buitenwesten slaat. Vanaf dat moment draait alles om de bescherming van zijn dochtertjes. Maar het eerst volgende moment dat hij meemaakt is als hij bij bewustzijn komt vastgeketend in de hoek een ruimte van 6m² waar nog niet andere personen zitten. Waar is er gebeurd, waarom is het gebeurd en vooral hoe komt hij er uit. Allemaal vragen die in paniek door zijn hoofd schieten. De overige gevangenen weten het al; je druk maken heeft geen zin én als je dat wel doet, dan word je gemarteld door hun gemaskerde gevangennemer.

Het klinkt veelbelovend. Maar gaat al snel mis en het is me niet gelukt om het onderstaande spoilervrij te houden. Dus eerste de conclusie en na de poster meer.

Sterren: 2.5 / 5

The Dare is net niet slecht, maar daar is het dan ook mee gezegd. De filmmakers leggen veel te veel uit, er is nul komma nul mysterie en de daarbij behorende spanning. Punten worden er alleen nog verdient door de fijne martelingen. Dus; Hou je van martelhorror en verveel je je echt enorm, dan kun je deze film nu in de bioscoop gaat kijken. Maar liefhebbers van martelhorror kunnen dan net zou goed bij de schoonouders op bezoek, mogelijk zelfs leuker.

De filmmakers zochten een combinatie van martelhorror met een gemaskerde psychopaat. Maar begaan eigenlijk al in het eerste kwartier de fout door middels een parallele verhaallijn Dominic te introduceren, een kind dat een rotjeugd heeft als hij opgroeit bij Credence, een kluizenaar/varkensboer (Richard Brake). Hem wordt verteld dat zijn ouders hem verlaten hebben en er niemand anders voor hem is. Hij wordt klein gehouden door Credence, niet alleen fysiek, ook mentaal.

The Dare vervolgt met constante wisselingen tussen de verhaallijnen, maar eigenlijk wist je direct al dat Dominic de gemaskerde idioot is. Nu is nog de enige vraag: hoe komen ze er uit? Dat mag je zelf gaan zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie