Recensie: The Forever Purge (Everardo Gout, 2021)

The Forever Purge is alweer de vijfde Purge film in deze franchise. De film is geregisseerd door Everardo Gout. De hoofdrollen zijn voor Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Josh Lucas en Alejandro Edda.

In The Forever Purge volgen we Juan en Adele. Dit stelletje, gevlucht uit Mexico, heeft rust gevonden op een ranch in Texas. Nadat de Purge nacht is afgelopen weigert een grote groep om te stoppen. Ze gaan door met de Purge om zo Amerika te zuiveren van immigranten ten kosten van alles en iedereen. Juan en Adele moeten zien te overleven te midden van al het geweld.

Het inmiddels bekende recept van de reeks komt ook in deze film terug. Het vernieuwende in dit verhaal is echter dat de Purge niet stopt na één nacht. Maar is dit voor de kijker voldoende?

Purge met een boodschap

De Purge films zijn altijd films geweest met een onderliggende politieke boodschap. Zo is dat ook in deze film niet anders. Het geweld in de film is gericht op de immigranten en minderheden in Amerika. De sfeer die hiermee gecreëerd wordt voelt erg driegend. Er wordt, niet altijd even subtiel, behoorlijk gehint op gebeurtenissen in Amerika van de afgelopen jaren. Voor de kijker kan dit soms voelen als geforceerd maar dat was in mijn ogen absoluut niet het geval in deze film.

The Forever Purge - Official Trailer [HD]

Dit is één van de betere Purge films in de reeks. Er zijn een aantal karakters die we gedurende de film volgen. Zo zijn niet alle karakters aan het begin van de film even vriendelijk maar toch hoop je richting het einde van de film dat het goed gaat komen. Dit zorgt er voor dat je met spanning het verhaal blijft volgen. De actie in de film is prima maar schiet toch af en toe wat tekort. Dit komt door de drukke manier van filmen waardoor het af en toe lastig is om te volgen wat er gebeurt. Dit is jammer want wat we te zien krijgen ziet er gelikt uit en daar zou ik graag meer van zien. Al met al is The Forever Purge een vermakelijke, ietwat voorspelbare film.

De opzet van het verhaal om verder te gaan dan alleen een Purge nacht is een verstandige keuze en zo een prima zet richting de toekomst. Naar verluidt is men bezig met een zesde film in de Purge reeks. Hoewel de rek er een beetje uit leek in deze franchise bied het einde weer genoeg mogelijkheden voor een vervolg. Ik kijk er weer naar uit! Jullie ook?

Sterren: 3.5 / 5

The Forever Purge is nu te koop bij Bol en te zien bij Pathé Thuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie