Recensie: The Limehouse Golem (Juan Carlos Medina, 2016)

Wanneer een seriemoordenaar met het bloed van zijn slachtoffers cryptische boodschappen achterlaat op de plaats van de misdaad, raakt Londen in de greep van angst. De mensen geloven dat alleen een legendarisch wezen, de mytische Golem, verantwoordelijk kan zijn voor deze gruweldaden. Inspecteur Kildare (Bill Nighy) wordt door Scotland Yard naar voor geschoven om een einde te maken aan de moorden van de zogenaamde “Limehouse Golem”.
https://www.youtube.com/watch?v=O0oKLa7G1jE

Je hoeft niet ver te zoeken voor je bij ‘The Limehouse Golem’ aan Jack the Ripper moet denken. De film van regisseur Juan Carlos Medina speelt zich af in het victoriaanse Londen waar een paar gruwelijke moorden plaats hebben gevonden. De film speelt zich af voor dat Jack in Londen zijn gang gaat. Lizzie Cree (gespeeld door Olivia Cooke) staat terecht en niet alleen denkt inspecteur Kildare dat zij onschuldig is, ook is ze een belangrijke sleutel in het onderzoek naar de moorden golem.

‘The Limehouse Golem’ is een duistere whodunit-film met gruwelijke uitwerkingen van monsterlijke slachtpartijen. Het acteerwerk is zoals altijd van Bill Nighy dik in orde, maar de rest van de cast doet niet onder. Toch is het verhaal wat dun en met je al snel welke richting het op gaat.

Zit er genoeg horror in de film? Ja, net genoeg en zeker een prima film om te kijken. Nu te koop op DVD, of lees het boek waarop de film gebaseerd is.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie