Recensie: The Other Lamb (2019)

Vanaf vandaag draait The Other Lamb in de filmhuizen. Tenminste bij streamingdienst PICL kun je deze film (en vele anderen) via jouw filmtheater aanschaffen en lekker thuis op de bank kijken. Een ideale manier om in deze tijd toch van de nieuwste films te genieten en je lokale filmtheater ook nog te steunen.

THE OTHER LAMB - Officiële NL trailer

In The Other Lamb komen we terecht in een sekte die geleidt wordt door Shepherd (Michiel Huisman). Opvallend bestaan de groep die afgelegen in het bos leeft naast de leider alleen maar uit vrouwen. Het geloof in de Shepherd is stevig. Als ze moeten vertrekken naar een betere locatie volgt de hele kudde, waaronder de jonge Selah (Raffey Cassidy). Ze is uitverkoren voor een bijzonder ritueel, maar wordt daarna geteisterd door vreemde, duistere dromen.

The Other Lamb heeft een sterk begin en een sterk einde. Het middenstuk is wat trager en soms niet helemaal scherp. Zo zijn er visioenen waaraan je kunt twijfelen of het over Selah en de jeugdige jaren van haar moeder. Tegelijkertijd past die twijfel ook juist bij de momenten.

De film is naast het verhaal ook een lust voor het oog. Het Ierse landschap is perfect voor het verhaal. Combineer dit met de heerlijke audiomontage en kilte uit de film is haast voelbaar in de woonkamer. Michiel Huisman speelt een sterke doch ingetogen rol, Raffey Cassidy blijkt de ware ster van deze film.

Sterren: 4 / 5

The Other Lamb is een horror als het gaat om het gedrag van de sektleider en het blinde geloof in hem. Daarnaast is het ook een coming-of-age rondom Selah. Hoe deze twee explosief bij elkaar komen kun je vanaf vandaag, 30 april, zien via PICL. Vervolgens op 13 mei op andere VOD-platformen zoals Pathé Thuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie