Recensie: The Sinking City (PS4, Xbox One & PC)

The Sinking City is de nieuwste game van Frogframes en BigBen Interactive. Het verhaal is geïnspireerd op het werk van H.P. Lovecraft en speelt zich af in de fictieve stad Oakmont in de jaren 20.

https://youtube.com/watch?v=O-0PoxZBOiE
The Sinking City is een avonturen- en onderzoeksgame in een open omgeving die is geïnspireerd door de wereld van H.P. Lovecraft. In dit nieuwe type avontuur speel je de rol van Charles W. Reed, een detective in de Verenigde Staten in de jaren twintig. Je bent nog maar net aangekomen in Oakmont, Massachusetts of je moet al onderzoek doen naar een mysterieuze overstroming van de stad om meer te weten te komen over de duisternis die bezit heeft genomen van de geesten van de bewoners, en die van jou…

Frogwares ken je misschien van de game Sherlock Holmes: Crimes & Punishments. Het hele detective element komt ook erg goed in The Sinking City terug. Het is een prachtige game om te zien en heerlijk om te spelen. Het verhaal en de raadsels die je als detective moet oplossen zijn afwisselend en soms zelfs erg lastig en complex. Het is een zoektocht naar antwoorden met veel dialoog, aanwijzingen en je hebt extreem veel mogelijkheden om de behaalde XP te verdelen over verschillende verbeteringen. Hierdoor is de game in zijn geheel niet gemakkelijk om te spelen. Je wordt alles behalve aan de hand meegenomen en het is dus soms heel ingewikkeld en vaag om de aanwijzingen zo te interpreteren zoals nodig is om een stuk van het verhaal op te lossen.  Deze game speel je zeker niet in een paar uurtjes uit.

Het is een game die langzamer is dan andere horrorgames die ik speelde. Je kan je zowel lopend als met een bootje naar alle plekken op de kaart gaan. Ook zijn er een soort van ‘fast travel’ plekken die je kan ‘unlocken’, hierdoor gaat het allemaal net wat sneller, want soms is het zelfs voor mij net te langzaam. Daarnaast is de actie eigenlijk te verwaarlozen, monsters doodschieten is ook moeilijker dan in andere games en je kan missen, terwijl je toch écht gewoon richt. Is dat een probleem voor de algehele sfeer van de game? Wat mij betreft niet.

Ik heb elke keer rillingen als ik een monster zie of op me af hoor komen. Heerlijk. De gehele horrorsfeer is fantastisch.De omgeving en het verhaal zijn heerlijk horror en je ziet erg duidelijk de donkerheid van H.P. Lovecraft. Tijdens het spelen geven de omgeving én de monsters mij meerdere malen de rillingen. Het is heel mooi en horror. Daardoor is deze game heerlijk om te spelen, vooral als je een liefhebber bent van een detective game.

The Sinking City is sinds juni 2019 beschikbaar voor PlayStation 4 (gespeeld), Xbox One en desktop.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie