Recensie: The Thompsons (The Hamiltons 2)

De familie Hamilton raakte bij een Amerikaans tankstation betrokken bij een bloedbad. Ze vluchten naar het Verenigd Koninkrijk en vestigen zich daar als de Thompsons. Er is echter een groot probleem: jongste broer Lenny is zwaargewond geraakt en heeft dringend verzorging nodig. Dan vangen de Thompsons geruchten op over een andere vampierenclan die hen misschien zou kunnen helpen. Op basis van de geruchten onderneemt Françis een zoektocht op het Engelse platteland. Daar maakt hij in een pub kennis met de oogverblindend mooie serveerster Riley. Terwijl het meisje met hem flirt, heeft Françis niet in de gaten dat hij van achteren wordt beslopen door haar bloeddorstige familieleden…

Dat The Thompsons eigenlijk een vervolg is op The Hamiltons uit 2006 is aardig om te weten, maar zeker niet noodzakelijk. Er wordt namelijk uitgebreid teruggeblikt op de gebeurtenissen van de eerste film, misschien wel te uitgebreid voor degenen die The Hamiltons wel heeft gezien.

Mede door deze terugblikken gecombineerd met een vage inleiding, komt The Thompsons te traag op gang. Daar bovenop is het direct duidelijk dat Françis de serveerster Riley en haar familie niet moet vertrouwen, maar ja, hij doet dit toch. Het acteerwerk is overigens niet het probleem, in zes jaar zijn de acteurs duidelijk beter geworden, maar het verhaal en de dialogen zijn niet sterk.

Regisseurs Mitchell Altieri en Phil Flores schopten met The Hamiltons tegen de regels van het vampirisme aan, een feit wat in The Thompsons op de achtergrond blijft liggen. De film zit degelijk in elkaar, maar stapt zelden buiten gebaande paden.

The Thompsons is nu te koop op blu-ray en dvd.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie