Recensie: The Tortured (Robert Lieberman, 2010)

Het zorgeloze leventje van Elise en Craig Landry wordt overhoop gegooid wanneer een psychopaat op klaarlichte dag hun zoontje Benjamin ontvoert. Uiteindelijk weet de politie de dader op te sporen maar ze zijn te laat, killer John Kozlowski heeft Benjamin dood gemarteld. Een rechtszaak volgt en John maakt een deal met Justitie. In ruil voor de locatie van een massagraf (waar hij de lijken van andere kinderen heeft gedumpt) krijgt hij maar 25 jaar celstraf. Voor Elise en Craig is dit onacceptabel. Elise wil John uit de weg ruimen. Craig twijfelt in eerste instantie maar gaat toch overstag omdat hij zichzelf de schuld geeft van de ontvoering (Benjamin werd in hun tuin ontvoerd terwijl hij even binnen was). Het is alleen de vraag of ze genoeg lef hebben om hun plan door te zetten.The Tortured

De hoofdrollen in The Tortured worden vertolkt door Erika Christensen en Jesse Metcalfe. Die laatste doet misschien wat bellen rinkelen. Hij speelde ooit de aantrekkelijke tuinman van Eva Longoria in Desperate Housewifes. Daarna volgde verschillende rollen in matige films als John Tucker Must Die en Insanitorium. En nu dus The Tortured. Toch is dit niet een heel slechte film. Het acteerwerk van Metcalfe en Bill Moseley (die John speelt en al aardig wat ervaring heeft kunnen opdoen als psychopaat in bijvoorbeeld The Devil’s Rejects en Halloween) is niet verkeerd. Dat kan helaas niet gezegd worden voor Erika Christensen, die overduidelijk nog wat acteerlessen kan gebruiken. Wie weet dat het goed komt met haar nieuw verkregen rol in de tv-serie Parenthood.

Het script van The Tortured is ook niet verkeerd. Het is wellicht wat vreemd dat Benjamin op klaarlichte dag wordt ontvoerd uit zijn eigen tuin maar het zou kunnen. Het plan van Erika en Craig om moordenaar John te ontvoeren is wel heel erg gedurfd  Aan de andere kant, wat zou jij doen als je zesjarige zoontje werd doodgemarteld en de dader binnen 10 jaar weer vervroegd vrij zou kunnen komen?

Met een titel als The Tortured verwacht je natuurlijk een gruwelijke marteling. Eindeloze SAW-achtige scènes (aangezien deze film dezelfde producenten heeft) waarin het bloed rijkelijk vloeit. Dat is alleen niet zo. Natuurlijk wordt de dader onder handen genomen door Elise en Craig die, heel toevallig, ook nog eens arts blijkt te zijn. Maar het blijft heel erg beperkt en is te snel over. Aan de andere kant is dat ook wel weer geloofwaardig, want het is onmogelijk om zomaar van normaal mens te veranderen in psychopaat.

Het einde is aan de ene kant goed bedacht, maar laat je als kijker wel achter met een ontevreden gevoel. Als toeschouwer weet je dat Elise en Craig hebben gefaald en dat is zorgt voor lichte frustratie en teleurstelling.

Met The Tortured kun je je best 80 minuten vermaken, maar verwacht geen hoogstaande acteerprestaties of gruwelijk enge scènes  zoals de cover van de DVD wel doet vermoeden. Voor echte horrorliefhebbers zal dit een saaie tegenvaller zijn.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: The Tortured (Robert Lieberman, 2010)”

Plaats een reactie