Recensie: The Ghost and Molly Mcgee; een kleurrijke kijk op het Geestenrijk

Disney’s The Ghost and Molly Mcgee is gemaakt door Bill Motz en Bob Roth. In deze serie wordt door hen aan ons het verhaal getoond over de 13-jarige, altijd optimistische, Molly Mcgee die met haar gezin verhuist naar de stad Brighton. Een groot probleem is dat het nieuwe huis van Molly bespookt blijkt te zijn. Hoewel dit in de meeste horror een typisch begin is naar meerdere traumatische gebeurtenissen presenteert The Ghost and Molly Mcgee ons met een veel vrolijkere visie.

Terwijl de familie van Molly al snel erg bang wordt van de spookachtige gebeurtenissen die in hun nieuwe huis plaatsvinden besluit Molly om de oorzaak van deze spookachtige gebeurtenissen te achterhalen. Dit blijkt een chagrijnige geest te zijn, genaamd Scratch. Molly besluit om vrienden te worden met Scratch om hem zo een nieuwe vrolijkere kant van het leven of misschien in dit geval van het leven na de dood te laten zien.

First Day Frights 👻 | NYCC Sneak Peek | The Ghost and Molly McGee | Disney Channel Animation

The Ghost and Molly Mcgee toont ons al snel aan dat de aanstekelijke vrolijkheid van Molly de toon zet voor heel de sfeer van de serie. Molly komt in elke aflevering in aanraking met een nieuwe uitdaging maar dankzij haar positiviteit en wilskracht weet ze uiteindelijk elke uitdaging opnieuw te overwinnen. In bijna elke aflevering is ook een musical nummer te horen, deze nummers variëren van redelijk tot de hoge kwaliteit die je ook in een Disney film zou kunnen verwachten.

De formule van de serie is in het eerste seizoen zeker vermakelijk. Wat hieraan bijdraagt is dat door de serie een onderliggende rode draad loopt. Het verhaal van de serie legt namelijk ook aandacht op Scratch en de escalerende problemen die hij ervaart in de geestenraad omdat hij door de aanstekelijke goedheid van Molly hij zijn angstaanjagendheid verliest. Door de wisselwerking tussen Scratch en Molly wordt de serie niet repetitief en Molly zal vanwege haar enthousiasme door velen in het hart worden gesloten.

The Ghost and Molly Mcgee bevat ook enkele memorable personages buiten Scratch en Molly. Zoals Molly’s beste vriendin, de licht neurotische maar zeer loyale Libby alsmede baar rivaal de zeer verwende Andrea. Wat de personages van Molly Mcgee sterk maakt is het zeer goede werk van de stemacteurs. Molly wordt ingesproken door Ashley Burch , bekend van rollen in meerdere populaire videogames zoals Tiny Tina in Borderlands en Aloy in Horizon zero dawn. Scratch zelf wordt ingesproken door Dana Snyder, die bekendheid verwierf door onder andere de animatieserie Aqua Teen Hunger Force waarin hij Master Shake speelde en Chowder waarin hij de stem insprak van Gazpacho.

Een klein minpunt is de lengte van een aflevering, deze is maar 11 minuten. Van deze korte tijd wordt vaak niet optimaal gebruik gemaakt wat voornamelijk ten koste komt van de eerder genoemde rode draad. Dit is niet iets waar de jongere kijkers last van hebben maar dit zorgt er wel voor dat het meer problemen ervaart dan andere bekende Disney shows zoals Amphibia of Star vs the forces of evil,

The Ghost and Molly Mcgee weet erin te slagen om met een hun eerste seizoen een zeer leuke en warme serie neer te zetten. Dit is een serie welke de jongere kijkers zeker kunnen omarmen en waar ze elke aflevering afsluiten met een glimlach. De serie kan om deze reden ook vermakelijk zijn voor wat oudere kijkers als een luchtige onderbreking van zwaardere tv-series.

Sterren: 4 / 5

Momenteel is the Ghost and Molly Mcgee te zien op Disney XD en komt hij later in het jaar op Disney Plus. Het tweede seizoen is vanaf oktober op Disney XD te bekijken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie