Recensie: There’s Someone in Your House

There’s Someone in Your House is de verfilming van de gelijknamige roman en is geregisseerd door Patrick Brice en mede geproduceerd door James Wan. De verwachtingen voor deze film waren hooggespannen gezien het feit dat de regisseur verantwoordelijk was voor het ontzettend spannende Creep en producer James Wan de afgelopen jaren ontzettend veel goede horrorfilms heeft voortgebracht. Helaas is deze film daar niet één van.

In de film heeft een gemaskerde moordenaar het gemunt op een groep tieners die allen een geheim met zich dragen. De moordenaar is erop uit om de tieners met geheimen te ontmaskeren en op gruwelijke wijze om het leven te brengen.

Na de prima opening van de film was ik best enthousiast. Helaas zakt het tempo halverwege behoorlijk weg. Dit is te wijten aan het feit dat de tiener groep niet bijzonder interessant is. Buiten de hoofdrolspeelster (Sydney Park) krijgen we niet veel achtergrondverhaal van de jongeren en deze ogen dan ook behoorlijk oppervlakkig. De jongeren dienen dus maar één doel: vermoord worden. Dit zou normaal gesproken prima kunnen werken, alleen zijn er daarvoor wat te weinig kills en is het verhaal niet spannend genoeg om je tussen de kills door te kunnen vermaken. Het antwoord op de vraag ‘Wie is de dader?’ maakt je dan ook bijzonder weinig uit. Tegen het einde van de film is de spanning er wel uit en na de ontknoping blijf je toch een beetje met het gevoel zitten dat hier meer in had gezeten.

Is er dan niets goed aan deze film? Jawel hoor. Het uiterlijk van de moordenaar is zeer creatief bedacht en de paar kills die in de film zitten zijn goed uitgevoerd. Daarnaast zijn er ook een aantal mooi gefilmde scènes en zien de effecten er ook prima uit. Al met al heb ik me matig kunnen vermaken met deze film en dat komt misschien doordat mijn eigen verwachtingen wat te hoog waren bij het zien van de namen van de makers.

Sterren: 2 / 5

There’s Someone Inside Your House is te zien op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie