Boekrecensie: Tweevoudige Duisternis (Ronald van Assen)

Tweevoudige Duisternis is een ijzingwekkende roman waarbij de lezer steeds stukjes van de puzzel krijgt. Hoe deze in elkaar passen en wie welke rol speelt, blijft tot het eind een mysterie.

Een voor de buitenwereld doorsnee gezin. Geheimzinnige mannen met witte baarden. Een meisje dat haar speciale gaven onder controle probeert te houden. Verschillende beestachtige moorden. Een dokter in de parapsychologie die haar kans ruikt. De duistere zaken van een multinational. Een louche advocaat en een oud-rechercheur die graag buiten de lijntjes kleurt. Ingrediënten van de bloedstollende suspenseroman Tweevoudige Duisternis. De zestienjarige Annet van der Velde is ondanks haar bovennatuurlijke krachten de meest onopvallende binnen een gezin van vijf. Met een sadistische vader, een overspelige moeder die uit is op eigen gewin en twee zussen die geweld, drugs en diefstal niet schuwen, probeert ze haar leven vorm te geven. Dat lukt haar aardig tot er op een dag twee wezens opduiken in haar huis en de tuin. Zij kan ze als enige waarnemen, tot grote frustratie van degenen die de wezens daar hebben geplaatst. Wat volgt is een reeks gruwelijke gebeurtenissen die je bezig blijven houden tot het einde.

Mijn mening:

Duister, apart, mysterieus en een boek wat je bezig houdt tot het einde. Om alle puzzelstukjes bijelkaar te krijgen.

De schrijfstijl is opvallend, vlot, met veel humor en soms erg grof. Maar het boek leest daardoor zo lekker! De verhaallijn is apart en er komen veel personages in voor wat soms voor verwarring zorgde. Maar ik bleef wel geboeid door dit verhaal, al raakte ik af en toe de draad even kwijt en moest ik soms even terug lezen hoe het ook alweer zat.

De personages waren erg gevarieerd maar wat veel. Maar tot het einde heeft het verhaal mij wel geboeid en vraag ik mij nog steeds af hoe het zit met het einde. Want je blijft met een mystery zitten.

Sterren: 3.5 / 5

Auteur: Ronald van Assen
Uitgeverij: Godijn Publishing

Eerder schreef hij:

  • 40 dagen 40 angsten
  • Sluimerend kwaad
  • Een boodschap uit het verleden
  • Het gevaar van het water
  • De acht poorten
  • Jelena de onbekende held

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie