Boekrecensie: Virus (Kathy Reichs)

Kathy Reichs is bekend van haar boekenserie over Temperance Brennan waar dan weer de serie ‘Bones’ over gemaakt is. Dit is het eerste boek in een nieuwe serie van deze briljante schrijfster over het nichtje Tory van de overbekende Temperance Brennan.

Tory Brennan, nichtje van gerenommeerd forensisch antropoloog Temperance Brennan, is de leider van een groep tiener-‘sci-philes’ die op een afgelegen eiland aan de kust van South Carolina wonen. Wanneer ze een hond redden die voor medische experimenten zou worden gebruikt, worden ze blootgesteld aan een onbekend virus dat hun levens voorgoed zal veranderen.

Niet lang nadat ze met het virus in aanraking zijn gekomen, merken Tory en haar vrienden dat ze verscherpte zintuigen hebben en dat hun reflexen megasnel zijn. Ze moeten hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid combineren met hun nieuwgevormde fysieke gaven om een verjaarde misdaad op te lossen die plotseling volop in de belangstelling staat. Alleen moeten ze daarvoor wel lang genoeg in leven blijven…

Het is een goed geschreven thriller en er zitten goede angstaanjagende stukken in. Het horrorgedeelte is niet altijd even aanwezig, maar zeker de stukken over de virussen en de zogenoemde ‘flitsen’ die de vier tieners krijgen geven het een mooi horror/weerwolvenachtig sausje. Het eerste gedeelte van het boek wordt veel aandacht aan de relaties en wetenschappelijke gedeeltes besteed. Typisch Kathy Reichs. Echte en eerlijke wetenschap die soms de spanning een beetje onderbreken.

Het boek leest verder wel lekker weg en alle belangrijke personages (Tory en haar vrienden (Ben, Ram en Shelton) krijgen genoeg diepgang, ook alle andere personages krijgen redelijke diepgang. Verschillende plottwisten, maken het boek op verschillende gedeelten interessant en maakt de lezer nieuwsgierig naar de uiteindelijke uitkomst. Zelfs helemaal aan het einde is er nog een mooie, kleine twist, die verschillende lezers waarschijnlijk niet verwacht hadden.

Dit boek van ruim 300 bladzijdes vraagt om meer en gelukkig is het tweede deel al uit in het Engels, dus een vertaling zal niet lang op zich laten wachten.

Het eerste boek uit ‘Virals The Series’ van Kathy Reichs heet Virus en is uitgegeven door Boekerij. Er is zelfs een hele mooie site over gemaakt.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie